Καλησπέρα , γράφω εδω με αφορμή τη νέα μου σχέση (νέα με κάποιο παρελθόν σχεδόν προ εφταετίας) και πραγματευομαι κάποια πράγματα στο κεφάλι μου . Θελω να δηλώσω αρχικά παρα πολυ ερωτευμένη με τον άνθρωπο αυτο ο οποίος ειναι μεγαλωμένος απο μια τρομερή γυναίκα-μητέρα η οποία του εχει δώσει άπλετη αγαπη και τον εχει μεγαλώσει με τα καλύτερα εφόδια. Αυτός ο άνθρωπος ( ο άνθρωπος μου) ειναι ο πιο γλυκός και τρυφερός άντρας αλλα στα μάτια του βλέπω πολλες φορες γυναικείο βλέμμα . Ίσως φαντάζομαι τη μητέρα του που μοιάζουν παρα πολυ , ίσως ψάχνω και γω ενα υγιές μητρικό πρότυπο (η μητέρα μου εχει αντιδραστική κατάθλιψη απο οταν ήμουν μικρή οποτε και δεν λειτούργησε ποτε σαν γυναικείο πρότυπο) το οποίο εκφράζεται μέσα απο το αγόρι μου , γιατί ειλικρινά βγάζει μια προστασία και μια θαλπωρή και μια τρυφερότητα που εγω θεωρώ τουλαχιστον πως ειναι πλεονέκτημα των γυναικών . Παράλληλα όμως , ειναι αποφασιστικός , δεν με πιέζει , μου αφήνει χώρο και χρόνο για μενα και τις αποφάσεις μου , ειναι ξεκάθαρος απέναντι μου και εγω προς αυτόν. Ειναι ολα όσα χρειάζομαι , χρειαζόμουν , καλύπτονται κενά του παρελθόντος μέσα απο τη σχέση μας , μου δίνει όση αγαπη δεν έλαβα γιατί μεγάλωσα σε μια οικογένεια με εντάσεις αλλα
το μυαλό συνεχίζει και κανει σενάρια . Μήπως δεν ειναι τοσο άντρας ; μήπως κάτι κρύβει ; μήπως κάτι ; ολο το μυαλό μας τριβελίζει και δεν μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή μας !!!! Έχουμε φάει τόση πλύση εγκεφάλου για τον "αντρα" και τη "γυναίκα" , για το ρολο τους στην κοινωνία , για το ρόλο τους στην οικογένεια , για το τι ειναι αντρικό και τι ειναι γυναικείο , που μπορει να πέσουμε σε ενα φαύλο κύκλο ατέρμονων σκέψεων χωρίς νόημα . Παιδιά , η αγαπη ειναι αγαπη . Όπως και να την λάβεις , απο αντρα ή απο γυναίκα , είτε εισαι άντρας είτε γυναίκα , η παιδική μας ψυχούλα μέσα μας αναγνωρίζει την αγαπη . Μπορεί κάποιες φορες στη σχέση η γυναίκα να εχει το πάνω χέρι , άλλες φορες ο άντρας , μπορεί η γυναίκα να ειναι καλη στα μαστορέματα και ο άντρας στο μαγείρεμα ή και το ανάποδο . Μπορεί ο άντρας να ειναι πιο τρυφερός αλλα η γυναίκα πιο εκδηλωτική και διαχυτική ! Ολα παιζουν στη ζωή το θεμα ειναι να ακούμε με την καρδιά και να νιώθουμε τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας και να μην χάνουμε την πίστη μας στο καλο και στο ξεχωριστό!!!
Εστάλη από iPhone στο
E-Psychology.gr Mobile App