φοβος για την καρδια-κρισεις πανικου
καλησπερα σε ολους μπηκα για να σας πω ενα θεμα που με ταλανιζει...ειμαι 29 χρονων πριν 5 χρονια περιπου σε μια φαση δεν ειχα νιωσει καλα και ενιωσα κατι στο στηθος μου τοτε πιστεψα οτι ειναι η καρδια μου. πηγα σε καρδιολογο και μετα απο υπερηχους και καρδιογραφηματα μου ειπε οτι η καρδια μου ειναι υγιης και οτι πρεπει να το βγαλω απο το μυαλο μου.
συνεχισα κανονικα τη ζωη μου εχοντας ολα αυτα τα χρονια μια μικρη φοβια μετα απο αυτο που ειχα αισθανει, γενικα ποτε δεν ειχα καποια παθηση , ουτε καπνιζω , ουτε πινω και οι εξετασεις αιματος ηταν παντα καλες.. τις τελευταιε εβδομαδες υστερα απο μια γαστρεντεριτιδα που περασα μου επανηλθε ο φοβος για τη ζωη μπυ και αυτοματως πηγε το μυαλο μου στην καρδια..αρχισαν να με πιανουν κρισεις πανικου φοβομουν να βγω εξω να περπατησω εχω πολυ αγχος και πιεση με αποτελσμα το κεφαλι μου να ειναι παντα μεσα στη πιεση και γενικα ολος ο οργανισμος μου να ειναι μεσα στη πιεση να πιεζω το στηθος μου κλπ..καποιες φορες οταν ξαπλωνω ανασκελα ή στα πλαγια νιωθω μεσα στο στηθος μου μια πιεση ειναι σαν κατι να πεφτει πανω στη καρδια και να την πιεζει και η καρδια να σπρωχνει...δεν εχω πονο παρα μονο αυτο το σπρωξιμο εσωτερικα σε καποιες στασεις του σωματος μου...θεωρειτε οτι μπορει να παθω κατι απο αυτο το αγχος που εχω? ειναι πιθανον η πιεση η εσωτερικη που εχω να πιεζει την καρδια?