πως να αντιμετωπίσω ενδεχόμενο επεισόδιο
Καλησπέρα, είμαι γυναίκα 40 ετών. Ο σύντροφός μου, συνομήλικός μου, έχει διαγνωστεί με διπολική εδώ και 9 χρόνια. Σχετιζόμαστε ερωτικά εδώ και σχεδόν 2 χρόνια. Ζούμε (δεν συζούμε) στην επαρχία, όπου το κοινωνικό στίγμα είναι πιο έντονο. Νομίζω πως έχει κάνει 4 σοβαρά επεισόδια μέχρι τώρα, τα 2 τελευταία ενώ δεν ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή. Mπήκα σε αυτή τη σχέση γνωρίζοντας το πρόβλημα. Πριν ένα χρόνο έκανε το πιο πρόσφατο επεισόδιο και χρειάστηκε οι δικοί του να τον οδηγήσουν σε ψυχιατρικό εγκλεισμό για ένα μήνα. Μετά από αυτό ακολούθησαν κάποιοι μήνες κατάθλιψης. Βλεπόμασταν όλους αυτούς τους μήνες. Φοβήθηκε από την τελευταία φορά και παίρνει κάποια από τα φάρμακα που του είχε γράψει ιατρός παλαιότερα. τουλάχιστον έτσι λέει. Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνω πως καταφεύγει σε διαδικτυακό φλερτ αν όχι χυδαίο "πέσιμο" σε άλλες γυναίκες( και σε ηλεκτρονικό σεξ όπου βρίσκει ανταπόκριση ) σε διάφορα φόρουμ, και νομίζω πως είναι θέμα συνθηκών το ότι δεν καταφεύγει σε πραγματικές σεξουαλικές συνευρέσεις (αν όντως είναι έτσι). Να διευκρινίσω πως από τότε που τον γνωρίζω (πάνω από 10 χρόνια) το να φλερτάρει με γυναίκες είναι στοιχείο του χαρακτήρα του και όχι απαραίτητα σύμπτωμα επεισοδίου. Επίσης, διευκρινίζω πως κι εγώ είμαι από τη φύση μου λίγο ζηλιάρα! Συγγνώμη για τις προσωπικές λεπτομέρειες αλλά θέλω να δώσω όλη την εικόνα. Την προηγούμενη εβδομάδα ανακάλυψα κάποιες κινήσεις στο fb διαπληκτιστήκαμε και έφυγα για λίγες μέρες σε κάποια άλλη πόλη. Δεν μου πέρασε από το μυαλό πως ίσως έρχεται μανιακό επεισόδιο. Κάθε μέρα μιλάμε στο τηλ με δική μου πρωτοβουλία (κοινώς δεν τον αφήνω σε χλωρό κλαρί) και τσακωνώμαστε. Αυτός ισχυρίζεται πως με θέλει ακόμα και πως ό,τι κάνει με άλλες γυναίκες δεν με αφορά. χθες παραδέχτηκε πως φοβάται για επεισόδιο αλλά να μην το πω στους δικούς του για να μην τον πρήξουν πάλι. νιώθω πως έχω ευθύνη, πως πρέπει να πάω κοντά του, δεν ξέρω τι να κάνω... Μου είχε πει και το όνομα της ιατρού που τον έβλεπε παλιά... Να το πάρω πάνω μου όλο;...