Πρόβλημα επικοινωνίας και πεθερικά
Καλησπέρα σε όλους, ελπίζω να ακούσω κάτι που θα με ξεμπλοκαρει λίγο γιατί πραγματικά είμαι εντελώς μπλοκαρισμένη με το όλο θέμα. Είμαι 32, παντρεμένη με ένα μωράκι 10 μηνών. Στην αρχή είχα την εικόνα ότι ο άντρας μου δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από οικογένεια/μανα του και ήμουν πολύ χαρούμενη για αυτό.Ειναι από μικρός ανεξάρτητος, δεν έδινε ποτέ αναφορά τι κάνει και γενικά δεν θεωρώ ότι είναι μαμακιας. Στην πορεία και γνωρίζοντας καλύτερα την πεθερά μου, παρατηρώ ότι είναι ένας άνθρωπος λιγο μίζερος χωρις ενδιαφέροντα και το μόνο που έχει να αναμένει είναι πότε θα έρθουμε εμείς, μένουμε εξωτερικό. Όταν ερχόμαστε Ελλάδα αισθάνομαι ότι ο άντρας μου νιώθει ενοχές αν πχ δε μοιράσουμε τις μέρες σωστά ή ότι δε μας "επιτρέπεται" απλά να μας τη δωσει να πάμε μια εκδρομή την επόμενη π.χ. Το έχω πει με τρόπο το έχω πει και ευθέως και η απάντηση ήταν αχάριστη, ότι δεν έχω όρια και ότι όσο ζουν οι δικοί του εδώ (σε ένα μικρό μέρος) θα έρχεται να τους βλέπει. Δε μπορεί να δει ξεκάθαρα ότι είναι ενοχικός και ότι η μάνα του με τα πλάγια παραπονακια και τη μιζέρια του το περνάει αυτό. Για εμένα το ζήτημα είναι σοβαρό, όχι μόνο γιατί δε θέλω να ταλαιπωρείται ο ίδιος από ανουσιες ενοχές που δε παραδέχεται αλλά και γιατί δε σκοπεύω να με τραβήξει κι εμένα εκεί ουτε και το γιο μας. Μου έχουν βγει τα ψυχοσωματικά μου από την ένταση και από το άγχος ότι δε θα βρεθεί λύση. Βλέπουμε τα πράγματα απλά διαφορετικά? Εγώ θεωρώ ότι ναι μεν θα δούμε τους δικούς μας οκ αφού μένουμε εξωτερικό αλλά είναι και οι διακοπές μας αυτές και σαν οικογένεια ειμαστε ανεξάρτητοι. Δεν είναι πιο σωστό που το ξεκαθαρίζω ακόμα κι αν ακούγεται λίγο χοντρό?
Πραγματικά ελπίζω να μου δώσετε τα φώτα σας.