Καλησπέρα σας. Όπως μπορείτε να καταλάβαιτε απο τον τίτλο, είμαι πολύ αρωστοφοβικός και τα τελευταία 2 χρόνια έχω διαγνώσει τον εαυτό μου με κάθε πιθανή ασθένεια. Όλα ξεκίνησαν στα 16 μου που έδινα πανελλήνιες. Όσο πλησίαζε ο καιρός, άρχισα κάθε βράδυ να νιώθω μια ελαφρά δύσπνοια, τότε δεν είχα ιδέα οτι το άγχος μπορούσε να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα, συνέχισε αρκετό καιρό αλλα δεν έδωσα πολύ βάση. Μέχρι που ένα απόγευμα ξαφνικά καθώς γύρισα σπίτι απο έξοδο μαθαίνω οτι ο 40 ετων θείος μου πατέρας 2 μικρών παιδιών πέθανε απο έμφραγμα. Περιτό να σας πω το σοκ που ένιωσα όταν το άκουσα( τοτε το θεωρούσα αδιανόητο να πεθάνει κάποιος στα 40 του απο έμφραγμα). Ξαφνικά απο εκκείνη την ημέρα το σύμπτωμα της δύσπνοιας χειροτέρεψε. Όσο πέρναγαν οι μέρες εμφάνιζα κι άλλα συμπτώματα όπως τσιμπίματα στο στήθος και στην πλάτη, βάρος στο στήθος. Έκανα το μέγα λάθος να γράψω στο google τα συμπτώματα μου, αυτό που μου έβγαλε ήταν έμφραγμα, ο πανικός χειροτέρεψε μέχρι που έμεινα άυπνος μια ολόκληρη νύχτα, το πρωί ( όντας άυπνος) όπως καθόμουν στον καναπέ μούδιασε ελαφρώς το αριστερό μου χέρι..... οι παλμοί μου έφτασαν 110 σε κατάσταση ηρεμίας. Να μην τα πολυλογώ πήγα στα επείγωντα στο ιπποκράτειο, έκανα τια εξετάσεις μου και δεν μου βρήκαν τίποτα. Αμέσως απο την επόμενη μέρα τα συμπτώματα σχεδόν υποχώρησαν. Απο τότε όμως έχω αναπτύξει μια άσχημη αρρωστοφοβία με τα πάντα. Οτιδήποτε ασυνήθιστο δω στο σώμα μου ή στις λειτουργίες του. Στα 17 μου για μια περίοδο είχα σύχνους πονοκεφάλους και είχα πιστεί ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο, τελικά τα 3 χρόνια παλιά γυαλιά όρασης μου ήταν το πρόβλημα. Είχα κάποιες διάρροιες συχνές πρόσφατα και μου καρφώθηκε στο μυαλό οτι έχω καρκίνο στο παχύ έντερο. Ευτυχώς βρήκα τι έφταιγε και το ξεπέρασα. Τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει οτι έχω κάποια άσπρα σημάδια στο πίσω μέρος της γλώσσας μου μαζι με κατι μικρές ροζ κηλίδες, και έχω ανησυχήσει τρομερα μήπως έχω AIDS ( γιατι καπου διαβασα οτι σχετίζεται). Τα τελευταία 2 χρόνια έχω κάνει συνολικά 6 εξετάσεις αίματος και ούρων. Ποτέ δεν μου βρήκαν κάτι, δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχουν συγκεκριμένες εξετάσεις αίματος για διάγνωση καρκίνου η AIDS, δεν νομιζω να έχω κάτι αλλα αγχώνομαι. Πως μπορώ να το σταματήσω αυτο το πράγμα, εχει καταντήσει κουραστικό....( ευχαριστώ σε όποιον έκατσε και το διάβασε όλο αυτό)