Στιγμές θάρρους και γενναιότητας
Το να έχεις μια ψυχική πάθηση εκτός του ότι πολλές φορές θεωρείται ότι είσαι υπεύθυνος γι'αυτήν γιατί πρόκειται για την λειτουργία του εγκεφάλου σου και ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν ότι με κάποιον τρόπο είναι σαν να οδηγείς ένα αμάξι και ξαφνικά να άφησες το τιμόνι και να στούκαρες, οπτ είναι κάπως σαν ευθύνη σε σύγκριση με μια φυσική πάθηση όπως ο καρκίνος. Έτσι λέμε το έχασε, τρελάθηκε, έπαθε κατάθλιψη.
Επίσης ορισμένοι θεωρούν τους ψυχικά ασθενείς ευαίσθητες και αδύναμες υπάρξεις παραβλέποντας πως αντιμετωπίζουν μια αρρώστια που τους μετατρέπει πολλές φορές σε κουρέλια και καλούνται να μαζέψουν τα κομμάτια κ να ξεκινήσουν από το μηδέν.
Θα ήθελα να συζητήσουμε τις στιγμές που καταφέρατε να ξεφύγετε από το πλαίσιο του φόβου που για πολλούς από μας είναι καθημερινό φαινόμενο και να γράψετε στιγμές θάρρους και γενναιότητας.
Θα ξεκινήσω από μένα και θα αναφέρω 3 γεγονότα των τελευταίων 3 χρόνων που δεν φάνηκα κιοτής.
1) Το πρώτο περιστατικό ήταν το ταξίδι στο εξωτερικό. Φυσικά δεν ήμουν μόνος και τα περισσότερα διαδικαστικά για το ταξίδι δεν τα έκανα μόνος. Όμως κατάφερα να παραμείνω ψύχραιμος αν κ ήμουν στον 3ο χρόνο ανάρρωσης κ στην αρχή της ύφεσης και στο ταξίδι γνώρισα αρκετά άτομα και ήμουν κοινωνικός.
2)Η ανάβαση σε ένα κοντινό βουνό της περιοχής μου στα 1900μ όταν παρουσίαζα ακόμα θολούρα και παθητικότητα καθώς κ κόπωση από την πάθηση. Ήταν μια διαδρομή 5 ωρών περίπου με 13 km ανάβαση-κατάβαση που μου φάνηκε σαν αιώνας γιατί τα είχα φτύσει. Το τελικό συναίσθημα όμως ήταν αυτό της ανακούφισης και της ηρεμίας καθώς κ της χαράς.
3)Όταν στο ΙΕΚ φέτος παρουσίασα μια εργασία μπροστά στους συμμαθητές μου και αν συγκρίνω με άλλες παρουσιάσεις ήταν αρκετά καλή. Ήμουν λίγο αμήχανος αλλά ok.
Γράψτε κάποιες στιγμές που θυμάστε από την ζωή σας που σας έκαναν να γεμίσετε θάρρος.