γεια σας
ειμαι σχετικα καινουργια στο forum και θα ηθελα να παραθεσω την δικη μου εμπειρια ζωης και την ανεξηγητη για μενα αλλαγη του τροπου σκεψης και των πραξεων μου. καποτε η ζωη μου ειχε μια σειρα και ενα σκοπο, ειχα ονειρα, ημουν αισιοδοξη, δραστηρια, μαχητικη, ειχα αυτοπεποιθηση, ημουν υποδειγμα καλης μανας, αγαπουσα τον κοσμο και ολα και ολους γυρω μου, ημουν ευτυχισμενη και ειχα μια ευτυχισμενη οικογενεια. αυτα μεχρι πριν εννια χρονια. δεν λεω πως ολα ηταν τελεια, αλλα τα προβληματα ηταν μικρα και αντιμετωπίσιμα, ρουτινας θα ελεγα. τότε, και ενω τιποτα δεν το προμηνυε ουτε το σκοπευα, γνωρισα εναν αντρα-πολυ κατωτερο απο καθε πλευρα σε συγκριση με τον τοτε συζυγο μου-για τον οποιο ομως νομιζα τοτε πως μπορουσα να κανω τα παντα. παρατησα συζυγο, παιδια, οικονομικη ανεση, κοινωνικο status, δουλεια, και πηγα να ζησω μαζι του ενω αυτος..με εδιωχνε! περασα θλιψεις και εξευτελισμους που δεν φανταζομουν ουτε στους εφιαλτες μου. κι ομως ημουν τοσο 'κολλημενη' που ολα τα υπεμενα για να ειμαι μαζι του. δεν σκεφτομουν καν τα παιδια μου παρα ελαχιστα και απο μακρια και τα εβλεπα σε αραια διαστηματα. αλλα και οταν τα εβλεπα δεν ειχα τη δυναμη ουτε να τα λυπηθω για οσα τους προκαλεσα, ουτε συζητουσα για τα προβληματα τους. σκεφτομουν μονο τον εαυτο μου. ετσι ειναι και ντρεπομαι γι αυτο. η ιστορια κρατησε χρονια αλλα καταφερα και τον αφησα πριν κατρακυλισω περισσοτερο. ολο αυτο το διαστημα εμεινα χωρις καθολου οικονομικους πορους, ξοδεψα ολες μου τις οικονομιες, δεν ειχα ορεξη ουτε και δυναμη να δουλεψω. καποια στιγμη, και ενω νομισα οτι παω να σταθω στα ποδια μου και να σκεφτω τι να κανω πλεον στη ζωη μου, πολυ συντομα μαλλον, γνωρισα τον επομενο ερωτα που ειμαστε μαζι αρκετα χρονια, μεχρι τωρα.
το θεμα ειναι οτι και στην δευτερη περιπτωση φερθηκα μαλλον επιπολαια και ενω διαπιστωσα γρηγορα οτι δεν θα ηταν ο ανθρωπος που θα με εκανε ευτυχισμενη, εκανα και κανω αρκετες υποχωρησεις και συμβιβασμους για να παραμεινω μαζι του. περα λοιπον απο αυτο το συντομο 'ιστορικο' μου οπου διαπιστωνει κανεις την ηλιθιοτητα σε ολο της το μεγαλειο, βρισκομαι τωρα, εννια χρονια μετα την ολοκληρωτικη αλλαγη της ζωης μου και του τροπου σκεψης μου, να αναρωτιεμαι ακομα τι προκαλεσε αυτη την αλλαγη μου σε ενα παραλογο και κακομοιριασμενο πλασμα οπως ειμαι πλεον. τιποτα δεν μου δινει χαρα, δεν θελω παρεες, κλεινομαι μονη μου, σκεφτομαι περισσοτερο τον τωρινο συντροφο μου παρα το δικο μου αδιεξοδο και τα προβληματα των παιδιων μου. εχω τυψεις, αυπνιες, καταθλιψη, δεν μπορω ακομα και δεν θελω να δουλεψω, μενω κλεισμενη στο σπιτι και θελω να βγαινω μονο με τον συντροφο μου αλλα εχω προβληματα και με αυτον. σκεφτομαι οτι δεν αναγνωριζω τον εαυτο μου πια, ολοι οσοι με ηξεραν παλια με απαρνηθηκαν και δεν με αναγνωριζουν και αλλους τους απαρνηθηκα εγω ειτε απο ντροπη ειτε γιατι πλεον δεν μας ενωνει τιποτα. νοιωθω τον φαυλο κυκλο απο τον οποιο δεν μπορω να βγω. δεν εχω δυναμη να παρω αποφασεις αλλα και οταν παιρνω δεν τις τηρω. εχω μεταμορφωθει σε μια 'αλλη'. ουτε εγω με αναγνωριζω. εγινα αβουλη, απαισιοδοξη, αδυναμη για ολα, εξαρτημενη απο εναν ανθρωπο, ανευθυνη, ηλιθια. καθε μου προσπαθεια να σκεφτω λογικα και να δω μεσα μου τι θελω και τι μπορω να κανω, πεφτει στο κενο. κουραστηκα να προσπαθω και στην ουσια δεν ξερω για τι προσπαθω αφου δεν ξερω ακομα τι θελω. ζω σε συνεχη καταθλιψη, γελαω με το ζορι, υποκρινομαι πως χαιρομαι. δυστυχως και στα προσωπικα μου υπαρχουν και πραγματικες δυσκολιες -περα απο τις ψυχολογικες μου δηλαδη- που εντεινουν αλλα και χειροτερευουν το μπερδεμα της ψυχης μου. μακαρι να ηταν ολα ενας εφιαλτης και να ξυπνουσα. ξερω οτι χρειαζομαι ψυχοθεραπεια αλλα για τα ανυπαρκτα οικονομικα μου αυτο ειναι υπερπολυτελεια. κοντευω τα πενηντα και σκεφτομαι σαν να ειμαι πεντε χρονων. και ολα αυτα τα τελευταια χρονια. πως να βρω δυναμη; πως να ξεμπερδεψω το μπαχαλο; και επειδη παλευω με σκεψεις και αποτυχημενες προσπαθειες για πολυ καιρο, αποδυναμωνομαι ολο και περισσοτερο. ξερω πια οτι ακομα κιαν καταλαβω τι πρεπει να κανω (αν και χλωμο το βλεπω), οι πιθανοτητες να περασω στη πραξη ειναι σχεδον μηδαμινες.
ευχαριστω που με ακουσατε, ειμαι χωρις φιλους ή εστω χωρις φιλους με τη καταλληλη κατανοηση. τωρα μπορειτε να με κρινετε αφοβα, οτι και να πειτε εγω επαυξανω. δεν θα συγχωρησω ποτε τον εαυτο μου. ουτε βεβαια καταλαβα ποτέ γιατι τα εκανα και συνεχιζω να τα κανω ολα αυτα, ουτε και αν υπαρχει τροπος να σωθω. επιασα πάτο.