-
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΜΑΣ!!!
Γεια, σε όλους τους διπολικούς αδελφούς.
Το πρώτο μου σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο συνέβη αμέσως μετά το Λύκειο. Ακολούθησαν, τουλάχιστον, άλλα 3 (τρία) τα μετέπειτα χρόνια. Ολα αντιμετωπίστηκαν με φαρμακευτική και μόνο αγωγή.
Η καταθλιπτική προδιάθεση υπήρχε πάντα.
Τα τελευταία 8 χρόνια (2000-08) πάσχω από Διπολική Διαταραχή Τύπου II.
Την αντιμετωπίζω συνεχόμενα, με φαρμακευτική αγωγή και ψυχοθεραπεία. Η κατάσταση μου είναι, σταθερά, ελεγχόμενη από εμένα.
Γι' αυτό χρειάστηκε μεγάλος προσωπικός αγώνας και καλή συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό μου. Λογικά, πρέπει να έχω δοκιμάσει τα περισσότερα είδη φαρμάκων, που έχουν κυκλοφορήσει. Εκείνο, που κατάλαβα είναι ότι πέρα από την βοήθεια τους (φτάνει μέχρι το 50%), χρειάστηκε η δική μου συνδρομή όταν τα φάρμακα με 'σήκωσαν' στο βαθμό, που μπορούσα να παλέψω. Αρα, εκείνο που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο είναι η ψυχοθεραπεία, που αρκετές φορές (όχι πάντα) παραλείπεται από τους ψυχιάτρους και δίνεται βάση μόνο στη φαρμακευτική αγωγή. Το να μιλαει κάποιος με τον γιατρό του είναι σαν να προσπαθεί να ερμηνεύσει την 'γλώσσα' της ψυχής του (Κινέζικα ας πούμε), για να μπορέσει να καταλάβει τι του συμβαίνει. Ετσι, απομυθοποιεί σε κάποιες περιπτώσεις ένα σύμπτωμα καταλαβαίνοντας την αιτία και αντιμετωπίζει τα πράγματα πολύ πιο ψύχραιμα.
Αν υπάρχει διάθεση από εσάς, μπορούμε να ορίσουμε ένα μέρος, στην Αθήνα, μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, να μαζευόμαστε και να ανταλλάσουμε τις εμπειρίες μας. Ισως, φανεί χρήσιμο σε όλους μας ή τουλάχιστον σε κάποιους από εμάς.
Μένω στην Αθήνα, όπως καταλάβατε, είμαι άντρας και η ηλικία μου είναι 44 έτων.
Να είστε όλοι υγιείς...
-
Γειά σου risky!
στην κατηγορία \'\'γενικά\'\' υπάρχει τόπικ με θέμα \'\'συνάντηση\'\'. Νομίζω πως ειναι παρεμφερές το θέμα, είμαι της άποψης να κανονιστεί μια συνάντηση σε πρώτη φάση και μετά κανονίζουμε από κοντά για περαιτέρω συγκεντρώσεις!
Πιστεύω πως θα βοηθούσε ενδεχομένως αρκετούς από εμάς να γνωρίζουμε άτομα που περνάνε τα ίδια βάσανα πάνω-κάτω!
-
Καλώς όρισες φίλε.Πιστεύω και εγώ ότι η ψυχοθεραπεία κάνει καλή δουλειά.Έχω αρχίσει τους 2 τελευταίους μήνες.Μου κάνει εντύπωση ότι το αντέχεις τόσα χρόνια.Μπράβο σου.Εγώ είμαι 25 και έχω φτάσει αισίως 7 χρόνια που παλεύω με κρίσεις πανικού και κατάθλιψη.Θα προσπαθούμε τι να κάνουμε.
-
Γειά σας παιδια.Αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποιο χάπι καλό για διπολικη διαταραχη και γενικα τι συμπτωματα παρουσιαζει καποιος που εχει,γιατι εχω χρονια καταθλιψη και τελευταια εχω αποτομες μεταβολες στην διαθεση και τα φαρμακα δεν δειχνουν να με ποιανουν...
-
hi risky ...
σου έχει γίνει διάγνωση για Διπολική Διαταραχή Τύπου II.
Είναι η περίπτωση της Διπολικής Διαταραχής με απουσία ή λανθάνουσα μορφή της \"μανιακής\" φάσης ;
Πως σου εκδηλώθηκε πρώτη φορά και πως τη διέκριναν από την απλή κατάθλιψη ;
Θαθελα πολύ ν΄ακούσω πως βιώνεται αυτή η διαταραχή απ΄τη μεριά του πάσχοντα, γιατί όσο και να ψαχνεις στη θεωρία κάποιο κομμάτι λείπει ...
καλώς ήρθες .... !
-
m-orfea καλύτερα να ρωτήσεις γιατρό για τα φάρμακα.Μην πάρεις μόνος σου.
-
m-orfeas, ο μόνος που θα μπορούσε να σου προτείνει χάπι και γενικά αγωγή είναι ο ειδικός που σε παρακολουθεί.
:)
-