Ξεκίνησα να σας διαβάζω εδώ και λίγο καιρό και μόλις σήμερα αποφάσισα να κάνω εγγραφή στο site αυτό. Είμαι η R1, 35 χρονών και τα κιλάκια μου τα κουβαλώ εδώ και 5 χρόνια περίπου. Ξεκίνησα να βάζω κιλά όταν μου συνέβη κάτι που δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω συναισθηματικά και το έριξα στα ποτό. Ήταν για μένα το μέσο για να ξεφύγω και είναι ακόμη. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω προσπαθήσει αρκετά για να τα χάσω, ξέρετε μερικές προσπάθειες και μετά ερχόταν η κούραση, αδιαφορούσα και τα παράταγα. Αυτή τη στιγμή ζυγίζω 80 κιλά και έχω ύψος 1.65 . Δεν νοιώθω καλά με τον εαυτό μου, αναζητώ το κορίτσι που ήμουν και νοιώθω αστάθεια. Νομίζω ότι όλοι ασχολούνται με τα κιλά μου και ντρέπομαι γι αυτό. Να σημειώσω δε, ότι είμαι βουλιμική από τα 18 μου και πρόσφατα πέρασα ένα επεισόδιο οισοφαγικής στένωσης, μετά το οποίο έβαλα και τα τελευταία 10 κιλά μου μετά από την θεραπευτική αγωγή που μου έδωσαν(ήμουν γύρω στα 70 πριν). Δεν ξέρω γιατί σας γράφω...ίσως γιατί αναζητώ τη βοήθεια σας, ίσως γιατί μου λείπει ένα σπρώξιμο για να ξεκινήσω να ενδιαφέρομαι και πάλι για τον εαυτό μου, ίσως..... δεν ξέρω. Δεν μπορώ να καταλάβω τι μου συμβαίνει. Συναισθηματικά είμαι καλυμμένη από την αγάπη του άντρα μου και του γιου μου, όμως κάτι λείπει ....Ο αυτοσεβασμός μου, η αναγνώριση της προσωπικής αξίας ? Τι να κάνω για μένα ? Πως μπορώ να σταθώ και πάλι στα πόδια μου? Πως μπορώ να αρχίσω να χάνω βάρος και να αποκτήσω την αυτοεκτιμηση μου? Μπορεί κανείς να βοηθήσει? Μπορεί καποιος να με καταλάβει? Θα ήθέλα πολύ να ακούσω τις σκέψεις σας για τα παραπάνω και εαν είναι δυνατό να είχα κάποιες προτάσεις από εσας σχετικά με κάποια δίαιτα αλλά κυρίως για τον τρόπο που μπορούμε να στηρίξουμε την όποια προσπάθεια. Σας ευχαριστώ