Τεστ-26(με μπέρδεψε θα έλεγα)
έχω την εξής απορία...έκανα το Online test που υπάρχει μέσα στο eatingdisorders....μου έβγαλε τα εξής αποτελέσματα
"Το σκορ σας είναι 18<20. Αν το σκορ σας ήταν πάνω από 20 θα έδειχνε πως έχετε υπερβολική ενασχόληση γύρω από θέματα διατροφής και βάρους. Ένα σημαντικό ποσοστό νέων ανθρώπων με σκορ άνω του 20 έχουν κάποια διαταραχή διατροφής ή είναι σε κίνδυνο ανάπτυξής κάποιας τέτοιας διαταραχής.
Έχετε αναφέρει πως συμπεριφέρεστε με κάποιο τρόπο που αποτελεί ένδειξη πιθανού σοβαρού προβλήματος, συνηθισμένου σε ανθρώπους με διαταραχές διατροφής. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή σας την απάντηση είναι απαραίτητο να ζητήσετε τη γνώμη ενός ειδικού για το αν έχετε ανάγκη κάποιας θεραπευτικής παρέμβασης. **
Ο δείκτης μάζας του σώματός σας είναι 33.1* Αυτό το νούμερο υποδεικνύει την πιθανότητα υπερφαγίας που μπορεί κάποιες φορές να συνδέεται με μια διαταραχή πρόσληψης τροφής. "
και αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι αξιόπιστο...ποτέ δεν είχα βουλιμικά επεισόδια,ποτέ δεν έφαγα τεράστιες ποσότητε φαγητού που έχω διαβάσει εδώ μέσα,ποτέ δεν με κατηγόρησα γιατί έφαγα το ένα ή το άλλο φαγητό ή γιατί αντί για ένα σοκολατάκι έφαγα δύο κλπ,ποτέ δεν προκάλεσα εμετό,ποτέ δεν ήμουν ανορεκτική (το μόνο παραστράτημα μου ήταν ακριβώς πριν έναν χρόνο που για καθαρά προσωπικούς κ συναισθηματικούς λόγους δεν έτρωγα επί δέκα μέρες,γιατί δεν πεινούσα καθόλου,αλλά ζούσα με καφέδες).Ποτέ δεν με απασχολούσε ιδιαίτερα το τι ακριβώς θα φάω και σε πόση ποσότητα...εν γένει το φαγητό δεν ήταν κύρια ασχολία για μένα.
Το τεστ λοιπόν λέει πως το ποσοστο ΒΜΙ φανερώνει υπερφαγία που μάλλον οφείλεται σε διαταραχή πρόσληψης τροφής.Μα που είναι αυτή η διαταραχή ,ειλικρινά αναρωτιέμαι.....Ή απλά το όλο τέστ αποτελεί μία προτροπή για να ψάξω κάτι που ίσως υπάρχει και δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα αλλά ίσως εκδηλωθεί στο μέλλον?Ειλικρινά...μπερδεύτ ηκα
** έκανα το τεστ για δεύτερη φορά και άλλαξα μόνο μία απάντηση που υποθέτω πως οφείλεται για τη παρατήρηση αυτή αλλά το ζήτημα είναι πως η απάντηση στην συγκεκριμένη ερώτηση δεν έχει άμεση σχέση με το πόσα κιλά είμαι κ αν νιώθω καλά με αυτά ή αν με βασανίζει η σκέψη τους....
( * από μετρήσεις στον διαιτολόγο μου ξέρω πως είμαι λίγο πιο κάτω από αυτό,αλλά αυτό είναι μάλλον λεπτομέρεια )