Πιάστε τον Ταυρο (μέσα σας) από τα κέρατα !!!
Γειά σας και πάλι,
Ελπίζω να μην γίνομαι κουραστική και ξενέρωτη με το θέμα, όμως θέλω καιγω να μοιράσω τις σκέψεις μου μαζί σας, μιάς και απο τους δικούς μου ανθρώπους κανένας δεν μπορεί και ούτε θέλει να καταλάβει πόσοο δύσκολο είναι να πάρεις ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ!
Η ιερή εκεινη στιγμή που μας έρχεται όταν μόνο εκείνη θέλει, χωρίς προειδοποιηση, είναι απρόβλεπτη, γιατι δεν έρχετε ποτέ όποτε το επιδιώκουμε.
Είμαι ένας άνθρωπος με πολυ αδύναμο χαρακτήρα όσον αφορά την διατροφή, όπως πολλοι απο εσάς έχω απογοητευσει αμέτρητες φορές τον εαυτό μου, απο το στόμα μου και απο τις σκέψεις μου έχουν περάσει απειρες φορές οι σκέψεις του ότι απο αυριο θα ξεκινήσω σοβαρά να χάσω κιλά και να τρέφομαι σωστά.
Η πράξη όμως όλων αυτών δεν είναι καθόλου έυκολη, θέλει μέγάααααααααλη δυναμη ψυχής και αποφασιστηκότητα για να γίνει.
Από πέντε χρονών ζώ με το κομπλεξ της εμφάνισης μου, τα άλλα παιδάκια με κοροιδευαν και έτσι κλείστηκα και έγω στο καβούκι μου, έχοντας την επιθυμία να είμαι αόρατη παντού και να μην θέλω να τραβώ την προσοχή κανενός για να γλυτώσω τον σχολιασμό για την εμφάνηση μου.
Ποτέ δεν το έβαλα κάτω, μέσα στα όνειρά μου ποτέ δεν με αποδέχτηκα με το περίσιο βάρος μου και έτσι κατάντησα τις νύχτες και όποτε έκλεινα τα μάτια μου να με φαντάζομαι αδύνατη, αλλά μόλις με εβλεπα στον καθρέφτη αντίκριζα την πραγματικότητα.
Πάντοτε συνέδεα τις κρίσεις πολυφαγία μου με κάποια δικαιολογία του τύπου.. Είναι Χριστούγεννα, είναι Πάχσα, Είναι διακοπές, είμαι στεναχωρμένη, κλπ. Όμως στην πραγματικότητα είμαι έρμαιο της γευσης, της λιγούρας και της αδυναμίας, σε συνδυασμό με την συνήθεια και την τάση για τημωρία του εαυτού μου.
Αισθάνομαι σαν ναρκωμανής, το φαγητό είναι σαν τα ναρκωτικά , μάλιστα έχουν βγέι κάποιο γιατρόι που παραδέχονατι ότι κάποιες τροφές είναι εθιστικές όπως το άμυλο και η ζάχαρη.
Νόμίζω πως έχω τρομερό εθίσμο σε ορισμένες τροφές.
Μετά απο όλη αυτήν την πολυλογία (σας ζάλησα), θέλω να καταλήξω ότι κάτι πρέπει να κάνω καιγω για τον εαυτό μου.
Κάτι πρέπει να κάνετουμε όλοι μας για τον εαυτό μας.
Σας Προσκαλώ να καταθέσετε τις σκέψεις σας για την προσπάθεια που κάνετε (και ας μην είναι τέλεια) και να βρούμε όλοι μαζί κίνητρα να ξεκινήσουμε την σωστή διατροφή και σύνεπώς να χάσουμε βάρος, ή απλά να μίλόυμε για τα προβλήματα μας. Πρέπει να βγούμε απο το καβούκι μας έχουμε πολλά να ζήσουμε ακόμα και δεν πρέπει να μας επίσκίαζει πλέον το θέμα του βάρούς.
Έγω απο αυριο κάνω το μεγάλο βήμα που το έχω καθύστερήσει χρόνια τώρα. Ξεκινάω να πιάσω τον Ταύρο απο τα κέρατα
Το μυαλό μου εννοώ!
Παιδια ευχηθείτε μου καλή επιτυχία το χρειάζομαι.
Θέλω να το κάνω και θα το κάνω! όμως βαθειά μέσα μου φοβάμαι μήπως απογοητευσω τον εαυτό μου και παλι μετά απο λίγο καιρό. Μακάρι να τα καταφέρω!
Το σύνθήμα μου είναι:
Και άν πέσω, πάλι θα σηκωθώ!!!!! :)