Hello .. Χαιρομαι που δεν ειμαι μονη :)
Καλησπέρα - Καλημέρα ανάλογα ....
Στέλνω έναν εγκάρδιο χαιρετισμό σε όλους και όλες :)
Χαίρομαι πού δεν είμαι μόνη μου ... Δεν είναι πως δεν έχω φίλους - παρέες ... Αλλά άντε να τους εξηγήσεις και άντε να καταλάβουν .... Τι να τους πώ πως από τα 13 (τότε είναι το πρώτο βουλιμικό επισόδειο που θυμάμαι) το φαί με τρώει και όχι εγώ το φαί ?
Από μικρή ασχολούμουν με τον αθλητισμό και αργότερα έκανα και ερασιτεχνικό πρωταθλητισμό ..... Παρόλα αυτά ποτέ δεν ημουν λειπόσαρκη αλλά ουτε και παχύσαρκη... είχα κανονικές διαστάσεις. Και όμως ... Τα βουλιμικά επισόδεια έδινάν και έπερναν αλλά τα δικαιολογούσα ως ... Τόσες ώρες προπόνηση .. πεινάει ο οργανισμός .. ξεφεύγει. Μέχρι τα 18 είχα κανονικό κορμή ... και το πως έχω ψυχογεννή Βουλιμία ... ούτε που το υποψιαζόμουν ... Στα 18 έπαθα κάπιο ατύχημα σε έναν αγώνα και αναγκάστικα να μείνω ακίνητη ... 6 μηνες . όπως λέω χαριτολογώντας ... επεσε στο κρεβάττι 55 κιλα και σηκώθηκα 85.
Στην αρχη δεν σοκαρίστικα ... οκ .. τοσο καιρο ακίνητη ... εε είχε μάθει και ο οργανισμός να τρώει ... έτσι έλεγα... Τον αθλητισμό τον άφησα καθώς ήταν δύσκολο να συνεχίσω ... Τα βουλιμικα επεισόδια συνεχίζονταν ... Δεν ξέρω τι ήταν αύτό που με ξύπνησε .. από τον λήθαργο που είχα ρίξει τον εαυτό μου .. Τα 130 κιλά στα 22 χρόνια μου που έδειξε η ζυγαρία - Το ότι συνειδητοποίησα πως είχα να βγώ από το σπίτι 3 μήνες - η ο λόφος από delivery σακούλες γύρω μου ... Ποτέ δεν το έμαθα .. Αλλά χτύπησε Alert μέσα μου Oχι πως είναι Χοντρή αλλά πως ΔΕΝ είμαι κάλα .... Δεν είμαι ευτυχισμένη και πάνω από όλα δεν είμαι 'εγώ'.
Αποφάσισα να δώ κάποιον ψυχολόγο ... Πήρα βαθεία ανάσα και είπα ... Ναι θα το κάνω 8α με βάλω απέναντι και θα με αντιμετωπίσω .... Μετά από 2 χρόνια ψυχανάλυση πολλά άλλαξαν ... Ναι μέν δεν μπόρεσα ποτέ να ξεπεράσω την τάση μου για βουλιμικά επεισόδια αλλά .. απο τα 25 έως τώρα 27 τα ελένχω ... έχω καταφέρει να τα περιωρίσω σε μηνιαία βάση εκεί που ήταν καθημερινά και πολλές φορές έχω καταφέρει μικρές αλλα ουσιαστικές νίκες σταματώντας αφού είχα αρχίσει και μεγάλες νικες μη αφήνοντας να αρχίσει καν ... Τώρα είμαι 117 Kgr ... Εχω κάνει οτί δίαιτα φαντάζεστε και δεν φαντάζεστε ... έχω πληρώσει τσαμπαδίστικα λεφτά σε ινστιτούτα και γυμναστήρια ... αλλά εκεί .. πέφτς 5 κιλά και σε μία βδομάδα πάλι πίσω.... ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ... Δεν είναι η ομορφία ... ούτε τι λένε οι άλλοι ... ʼλλωστε ποτέ δεν είχα πρόβλημα στο θέμα sex . Είμαι εγώ που δεν νιώθω καλά στο πετσή μου .... Δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω ... Δεν είναι εγώ ... ΔΕΝ θέλω το τέλειο .. την χρυσή τομή ψάχνω...
Πρόσφατα ... σκέφτηκα την λύση του χειρουργείου ... βρίκα και γιατρό που εμπιστεύομαι .... Αλλά δεν εμπιστεύομαι εμένα ...
Ο γιατρός ώς σωστός άνθρωπος και επαγγελματίας μου έδωσε τα url κάποιον forum με θέμα την παχυσαρκεια και την χειρουργικλη λύση ... Αλλά ... 'μου παραπεσαν' .. Πηγαίνοντας από πειραιά ΄- κρήτη .... τα είχα στην τσάντα και με το που έφτασα .. Τα άφησα να ..'χαθούν' αναβάλωντας συνεχώς να μπώ και να ψάξω και να μαζέψω τις ερωτήσεις μου , να μιλήσω με ανθρώπους όπως και εγώ ... Δεν έχω ιδέα αν αυτό είναι ένα από τα forum. Μπήκα στο google και σας βρήκα ... Πήρα μία βαθεία ανάσα και είπα ΟΧΙ ΑΛΛΟ δεν θα με σαμπωτάρω άλλο.
Έτσι αποφάσισα να σας γράψω για μένα ... Να αναλάβω μία 'υποχρέωση' απέντι σε ανθρώπους που με νίωθουν και ας είναι άγνωστοι ... Την Δευτέρα θα πάρω τηλέφωνο τον γιατρό να του ξαναζητήσω τα forum. θα κάτσω να κοιτάξω να ψάξω και να αποφασίσω ....
LOL εγραψα πολλα .. συνχωρέστεμαι αλλά απόψε είναι δύσκολη νύχτα - ξημέρωμα για μένα ... και κάπου ήθελα απλά να μιλήσω .. Χαίρομαι που σας βρήκα ...
Ευχαριστω.. :)
Γεια σου ιφιγενεια !!!!!!!!!!!
Γειά σου μικρή μου.
βάλε τέλος στις στεναχώριες σου, ξεκινα μια διαφορετική αντιμετόπιση στα θεματα που σε απασχολούν και μαζί θα τα καταφέρουμε, να φτάσουμε το όνειρο.
Πρώτα απολα να έξοπλιστεις με μπολικη υπομονή!!
Ο δρόμος ειναι μακρύς και ξέρω ότι ανυπομονείς να τα χάσεις όλα και γρήγορα!!! Αν γινόταν και σε μια νύχτα!!!
Πρέπει να εξοπλιστούμε με υπομονή και επιμονή!.
Έχεις δοκιμάσει να κάνεις κάτι με καποιον διαιτολόγο διατροφολόγο? εκτώς απο τα κέντρα αδυνατίσματος που μόνο τα λεφτά μας θέλουν.
Γιατι θέλεις να καταφύγεις στην χειρουργική επεμβαση αμέσως και δεν το παλευεις με διατροφή και ψυχολογική υποστηρηξη?
Ευχομαι να πάρεις την σωστη αποφαση για σένα.
Εμείς εδω θα είμαστε.