ΤΙ ΚΑΝΩ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
Με λένε Κική, 27 χρονών, 1.64μ και 96 κιλά. Έχω ένα παιδάκι 2 χρονών και πριν μείνω έγκυος ήμουν στα 85 κιλά από 17 χρ. Κατά καιρούς είχα χάσει αρκετό βάρος με διάφορες δίαιτες και γυμναστική το οποίο δεν διατήρησα όμως για πάνω από μερικούς μήνες. Καλύτερα αισθανόμουν στα 70 κιλά (αφρατούλα και γλυκούλα!). Τώρα σκέφτομαι ότι σύντομα θα ξεκινήσουμε με τον άντρα μου για 2ο παιδί και τρέμω το πόσα κιλά μπορεί να φτάσω! Το ξέρω ότι μπροστά σε άλλους φαίνεται μικρό το πρόβλημά μου, όμως αν δεν χάσω τώρα βάρος, αργότερα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, όταν θα έχω σπάσει το φράγμα των 100 και ίσως 110 κιλών.
Να σημειώσω ότι στην πρώτη εγκυμοσύνη πήρα μόνο 8 κιλά και μετά την καισαρική έχασα 14, δυστυχώς όμως τα ξαναπήρα και με το παραπάνω στη λοχεία καθώς είχα κατάθλιψη. Νόμιζα ότι δεν με θέλει κανείς, είχα και υποψίες για τον άντρα μου (που τελικά αποδείκτηκαν γελοίες) και η μόνη μου διέξοδος ήταν οι πικάντικες πίτσες, σουβλάκια κλπ που ανενόχλητα παρέγγελνα καθώς μόνη στο σπίτι με το νεογέννητο όλη μέρα. Να μη σας πω για τα παγωτά! Έτσι πολύ πολύ εύκολα έφτασα τα 93 κιλά, όσο δηλαδή ήμουν τη μέρα πριν γεννήσω, μόνο που τώρα δεν είχα παιδί στην κοιλιά! Με τον καιρό έχω βάλει άλλα 3 κιλάκια.
Πώς θα κόψω όλα αυτά που μου αρέσουν; Πώς θα αλλάξω τρόπο διατροφής και πώς θα ξεκολλήσω το μυαλό μου από την ώρα του special snack ή φαγητού; Πρέπει να χάσω κιλά όμως νιώθω αδύναμη να το κάνω. Σημειώνω ότι αφού φάω μόνη μου ότι πικάντικο και πεντανόστιμο βρω ή φτιάξω, όταν έρθει ο άντρας μου τρώω και απ' το κανονικό φαγητό της ημέρας για να μην καρφωθώ ότι έχω φάει. Και μετά πώς να μην διπλοπαχύνω...
Είμαι βουλιμική! μόνο που δεν προκαλώ εμετό. Νιώθω ενοχές όταν είναι αργά...
ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΤΑΠΟΣΗ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΩΝ ΠΑΧΥΝΤΙΚΩΝ ΦΑΓΗΤΩΝ & ΣΝΑΚ