Καλημέρα σε όλους.
Είμαι νέο μέλος. Με λένε Μάρω και είμαι καλά. Οχι απλώς καλά, αλλά ΠΟΛΥ καλά.
Διαβάζοντας πόση απογοήτευση νοιώθουν αρκετά μέλη του φόρουμ κι επειδή πολλές φορές έχω νοιώσει κι εγώ έτσι, χωρίς να έχω κάποιον να μου μιλήσει, να με στηρίξει και να μου δώσει κουράγιο να συνεχίσω, αποφάσισα να σας γράψω τα "δικά μου".
Πρίν απο μερικά χρόνια και σε συνδυασμό με πολλά προβλήματα, άφησα τον εαυτό μου και πήρε 50 κιλά. Εφτασα δηλαδή απο τα 48 που ήμουν κάποτε (ύψος 1.65) στα 98! (μάλλον κάπου μπέρδεψα την ευχή "να τα εκατοστήσεις") :)
Οταν "ξύπνησα" - πρίν απο 5 χρόνια περίπου- άρχισα δίαιτα. Δικής μου εμπνεύσεως. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να χάνω λίγα κιλά κάθε χρόνο, να τα σταθεροποιώ και μετά να συνεχίζω.
Δεν μπορούσα τις τυποποιημένες δίαιτες, δεν αντέχω να στερηθώ κάτι. Αλλωστε είναι και η φύση της δουλειάς μου τέτοια, που αναγκάζομαι να τρώω συχνά έξω και δεν μπορούσα να ακολουθήσω κανενός είδους πρόγραμμα.
Ετσι λοιπόν έκανα το εξής απλό:
- Μείωσα δραστικά την μπύρα, τα αναψυκτικά, τη ζάχαρη στον καφέ (πίνω και πολλούς) και τους χυμούς με ζάχαρη.
- Ετρωγα ΠΑΝΤΑ μια μεγάλη, ωραία φρέσκια σαλάτα με ελαιόλαδο πρίν απο το φαγητό.
- Ψωμί ελάχιστο.
- Φαγητό όσο άντεχα μετά τη σαλάτα. (οτιδήποτε κι αν ήταν αυτό).
Σημείωση για το φαγητό: φρόντιζα να τρώω το βραδυνό μου μέχρι τις 8 το αργότερο και μετά τίποτα άλλο. Αν πεινούσα κανένα γιαουρτάκι ή κανένα φρούτο.
- Μείωσα δραστικά τα γλυκά. Αντί για μια ολόκληρη πάστα -για παράδειγμα- έτρωγα τη μισή (για να μη ζηλεύω).
- Πίνω 2+ λίτρα νερό την ημέρα (στο γραφείο έχω δίπλα μου ένα μπουκάλι του λίτρου, το πίνω γουλίτσα-γουλίτσα και το γεμίζω 2 φορές την ημέρα. Δηλαδή 2 λίτρα στο 8/ωρο και μετά όσο πιώ στο σπίτι το βράδυ.)
Κι άλλη σημείωση: Χριστούγεννα, Πάσχα και διακοπές, ΔΕΝ στερούμαι τίποτα. Κι αν πάρω μερικά κιλάκια εκείνες τις μέρες, φροντίζω να τα εξαφανίσω με κόψιμο του βραδινού φαγητού για τις επόμενες 1-2 εβδομάδες.
- Δημητριακά. Απαραίτητα 1 μερίδα την ημέρα, μαζί με γάλα 1,5% ή γιαουρτάκι 1,5%. Αν δεν προλαβαίνω να τα φάω το πρωί, έχω μαζί μου στο γραφείο ένα κουτί δημητριακά σε μορφή bars και τρώω μια πλάκα.
Σημείωση για τα δημητριακά: Αλλάζω μάρκες και τύπους συχνά γιατί βαρυέμαι συνέχεια τα ίδια και τα ίδια.
Νομίζω ότι τελικά, απλώς ακολούθησα τους κανόνες αυτού που λέμε "υγιεινή διατροφή".
Αποτέλεσμα:
Σήμερα, 4 χρόνια μετά, είμαι 74 κιλά (απο 98) έχω χάσει 24 κιλά και θέλω να χάσω άλλα 15 για να φτάσω τα 59 που είναι τα λογικά για το ύψος μου. (Δεν ελπίζω ότι θα ξαναγίνω ποτέ 48, όσο ήμουν κάποτε, αλλά δεν πειράζει.)
Χθές, φόρεσα για πρώτη φορά μπικίνι και πήγα στη θάλασσα.
Και το σημαντικό..... Χαλάρωση ΜΗΔΕΝ. Ισως οφείλεται στο πολύ αργό χάσιμο βάρους.
Τώρα, ο στόχος μου είναι να χάσω 5 κιλά μέχρι τις 15/08, μετά άλλα 5 μέχρι τα Χριστούγεννα κι άλλα 5 μέχρι τον επόμενο Μάιο.
Νομίζω ότι 15 κιλά είναι πολλά για ένα χρόνο (σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές), αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω γιατί τώρα άρχισα να γυμνάζομαι κι όλας (κάτι που δεν έκανα πρίν που είχα πολλά κιλά για χάσιμο).
Θέλω λοιπόν να πώ σε όλες τις απογοητευμένες:
ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΩ.
Το αποτέλεσμα θα έρθει αρκεί να μην τα παρατήσετε.
Ξέχασα να σας αναφέρω κάτι σημαντικό.
Η ηλικία μου. Είμαι 45 χρονών. Κι αυτό σημαίνει ότι δεν κάνω πιά τις καύσεις που έκανα όταν ήμουν μικρότερη.
Γι' αυτό, ειδικά οι νέες κοπέλες.... Μην απογοητεύεστε.
(Και σας παρακαλώ, όταν με δείτε εμένα να το βάζω κάτω να με μαλώνετε.)