Ποιά είναι η γνώμη σας για τα συμπληρώματα διατροφής?
Ηθελα την αποψή σας για τα συμπληρώματα διατροφής σε σκόνη που διαλύονται σε γάλα και αντικαθιστούν γεύματα. (πχ Prevent-Precon)
Τα έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ? Με παράλληλη παρακολούθηση από γιατρό? Για πόσο καιρό? Είδατε αποτελέσματα?
Και το βασικότερο: Διατηρήθηκαν τα αποτελέσματα που είχατε ή ξαναπήρατε τα κιλά όταν σταματήσατε να τα χρησιμοποιείτε?
Η προσωπική μου εμπειρία είναι η εξής:
Το καλοκαίρι του 2003 πήγα σε διαιτολόγο εδω στη Θεσσαλονίκη και ακολούθησα πρόγραμμα αντικαθιστώντας 2 γευματα με το συμπλήρωμα Prevent και τρώγοντας και ενα ισορροπημένο κανονικό γευμα. Σε 3 μήνες έχασα 11 κιλά (από 83 έφτασα 72 που ήταν και ο στόχος μου για το γάμο μου). Μετά το γάμο μου σταμάτησα και δεν ακολούθησα καποιο πρόγραμμα προσαρμογής-συντήρησης. Αποτέλεσμα ήταν στους επόμενους 3 μήνες να βάλω σχεδόν 5 από αυτά που έχασα...
Τότε έμεινα έγκυος στο πρώτο μου παιδάκι οπότε δεν ξέρω αν θα συνέχιζα να βάζω κιλά ή ήταν απλά τα κιλά της εγκυμοσύνης που πήρα.
Τώρα που θέλω να ξαναδυνατήσω σκέφτομαι μήπως να ξαναδοκιμάσω να χάσω με τη βοήθεια τέτοιου συμπληρώματος αλλα φοβάμαι μην ξαναπάρω τα κιλά όταν σταματήσω..
Εσείς τι λέτε να κάνω?