-
Γειά σας..
Γειά σε όλους είμαι καινούρια στο φόρουμ σας ανακάλυψα τυχαία και χαίρομαι ιδιαίτερα κιόλας γιατί διάβασα κάπια ποστς που πραγματικά μου θύμιζουν τον εαυτό μου. Είμαι 1.65 και 80 κιλά ΄καθώς πέρασα πολλά και διάφορα στη ζωή μου. Είμαι 22 χρονών και έχω πρόβλημα με το πάχος μου εδώ και 4 χρόνια. Στα 18 μου ήμουνα 55κιλά και ένας χωρισμός διάρκειας 1μισι χρόνο έφερε τα πάνω κάτω κι άλλαξε εντελώς την ζωή μου,αφού 1 χρόνο μετά ήρθε και ενας απρόσμενος θάνατος απο καρκίνο στη γιαγιά μου. Μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια απο 55 κιλά έφτασα τα 86(!) και ήμουνα Χ Α Λ Ι Α! Είχα φτάσει σε σημείο που αναρωτίομουνα τι άξιζω σ' αυτή τη ζωή και ήθελα να αυτοκτονήσω. Λίγο καιρό μετά αποφάσησα να αρχίσω απο μόνη μου αυστηρή δίαιτα που μόνο 1 εβδόμαδα άντεξε (έχασα 3 κιλά σε μια βδομάδα) που αργότερα άρχισα τα ίδια πάλι και τα ξαναπήρα. Μετά,πήγα σε διατροφολόγο και ακολουθώ πρόγραμμα -όσο μπορώ-. Έχω χάσει 6 κιλά αλλά είμαι σίγουρη ότι κάποια μέρα θα ξαναβρεθούνε μπροστά μου αυτά τα 6 κιλά,μην σας πω και τα διπλάσια αφου ειμαι σίγουρη οτι θα τα παρατήσω ξανά και θα γυρίσω στα ίδια.. Δεν έχει νόημα πλέον η ζωή μου... Είμαι μια χοντρή,που πάντα θα παραμείνει έτσι...Κανείς δεν με θέλει,όλοι με κοιτάνε και με κοροιδεύουν για το σώμα μου. Που ήτανε εκείνοι οι καιροί που περπατούσα στο δρόμο και τραβούσα όλα τα βλέμματα πάνω μου...Πάνε όλα πιά..Αναμνήσεις που θα τις έχω στο μυαλό μου και θα κλαίω με τις ώρες κοιτάζοντας αυτό το ΑΠΑΙΣΙΟ κορμί που μου χαλάει όλη μου την ζωή.
Συγγνώμη αν σας κούρασα..Αλλά είστε οι μόνοι που μπορώ να μιλήσω. Είμαι μόνη πια σ' αυτό τον κόσμο...Καληνύχτα σας.
-
EIRHNH , ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΥΜ!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΛΛΑ ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!! ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑ !!!!!!!!!! ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΤΑΣΤΑΣΗ!!!!!
-
ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΠΟΤ ΕΘΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ !!!!!!!!!!! ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ!!!! ΑΥΤΟ ΒΑΛΤΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ!!!!!
-
καλως ηρθες Ειρηνη!
Σε καταλαβαινω που λες οτι φοβασαι μην ξαναβρεθουν τα κιλα παλι μπροστα σου γιατι κι εγω το ιδιο νιωθω.Γιατι παλιοτερα που ειχα φτασει τα 65 (υψος 174)τα ξαναπηρα.Αρα ο κινδυνος καραδοκει..Παντως ειναι πολυ καλο που πηγες σε διατροφολογο για να παρεις τη βοηθεια που χρειαζεσαι.
Πρεπει ομως να αρχισεις να αγαπας τον εαυτο σου με τα ελαττωματα του για να μπορεσεις να τον βοηθησεις να γινει το καλυτερο που μπορει.
Κι οσο για το θεμα της αυτοκτονιας σε παρακαλω μην το ξανασκεφτεις. Δεν αξιζει να χαραμιζουμε ετσι τη ζωη μας για κανενα λογο ,ποσο μαλλον για τα κιλα...
-
Ειρήνη καλώς ήλθες και καλή επιτυχία σε ότι κάνεις!
Η πλειονότητα των περιπτώσεων των ατόμων με βουλιμία - ανορεξία αρνείται ν' αποδεχθεί και να συμβιβαστεί με την "αλλαγμένη" εικόνα που έχει τώρα.Οι πιο πολλοί ζουν με το παρελθόν και χάνουν το παρόν ενώ για το μέλλον...ούτε λόγος!
Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσουμε πως, αιωνίως, δε γίνεται να είμαστε όπως πριν κάποια χρόνια.Πως όλα γύρω μας περνούν μέσα από μια εξελικτική διαδικασία και αυτό επιφέρει φθορά.Ο συμβιβασμός με το χρόνο είναι μεγάλο πράγμα και θεμελιώδες για να έχουμε εσωτερική συγκρότηση.
Εγώ,σαν μη ειδικός που είμαι, πιστεύω πως πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου να "χωνέψει" πως άλλαξες, και δες την όλη κατάσταση σαν μια φυσική αντίδραση του οργανισμού σου εμπρός στη μεγάλη σου θλίψη.Ας πούμε πως εκτονώθηκαν τ' αρνητικά σου συναισθήματα μέσα από τη φάση αυτή και γενικότερα κάνε μια "ψυχαναλυτική" θεώρηση της κατάστασης.
Τίποτα δε συμβαίνει απολύτως τυχαία!
Καλή συνέχεια και καλή "επάνοδο"!
Φιλικά
-
Ειρήνη καλώς ήρθες!
Είναι πολύ θετικό το ότι πήγες σε διατροφολόγο αντί να ξανακάνεις αυστηρή δίαιτα. Αυτές οι δίαιτες το μόνο που κάνουν είναι να μας τσακίζουν τα νεύρα και φυσικά να τις παρατάμε και να ξαναπαίρνουμε τα κιλά. Αν κάνεις μια καλή διατροφή, πραγματικά δεν πειράζει αν μερικές φορές ξεφεύγεις λιγάκι (ή και πολύ). Το θέμα είναι να το ξεχνάς και να συνεχίζεις κανονικά με τη διατροφή σου. Και όχι, δεν θα πάρεις 2 κιλά αν φας 1 φορά παραπάνω (που είναι ο κλασικός φόβος όσων κάνουν δίαιτα).
Μην κατηγορείς τον εαυτό σου, πέρασες δύσκολες καταστάσεις. Μπορείς να κάνεις έναν απολογισμό, να δεις την όλη πορεία σου (συναισθηματικά και ψυχολογικά) και να αρχίσεις να ''χτίζεις'' επάνω στα θετικά και δυναμικά σου στοιχεία. Ν'αγαπάς τον εαυτό σου γιατί όλοι οι άνθρωποι αξίζουν την αγάπη, κοντοί-ψηλοί, παχουλοί-αδύνατοι.
Εμείς θα είμαστε εδώ για κουβεντούλα και υποστήριξη.
Φιλιά!!
-
Ειρηνη καλως ηρθες!!!!
Αχ αυτοι οι χωρισμοι!!!Πισω απο εναν χωρισμο ακολουθουν σχεδον παντα κιλα!!!
Ειρηνη μου ηρεμησε και εν ειναι τοσοσ τραγικα τα πραγματα.Απλα ψυχολογικα εισαι χαλια και τα βλεπεις ετσι.
Κατσε ηρεμησε και θα δεις οτι σιγα σιγα ,γιατι ολα τα πραγματα θελουν τον χρονο τους,θα βαλεις μια ρεγουλα και με την βοηθεια του διαιτολογου και εμας εδω τους ομοιοπαθεις θα βρεις την δυναμη να ξαναρχισεις και να ειναι ολα καλα ολα ανθηρα!!!!
Τα κιλακια σου δεν ειναι υπερβολικα ,και θα πηγαινεις μερα -μερα το προγραμμα σου.
Και αν καμια φορα ξευφεγεις λιγο δεν πειραζει ,δεν θα σκασουμε και την ψυχη μας για την διαιτα!!!
Φτανει που εχουμε προγραμμα σε ολα τ'αλλα δεν θα εχουμε και σ'αυτο .
Δεν χρειαζεται να στερηθεις και πεινασεις ,λιγο απ'ολα ειναι η λυση .
Οσο για το σωματακι σου που σου κανει δυσκολο την ζωη σου,μην ξεχνας οτι το ζορισες για αρκετο καιρο,και θελει φροντιδα και προδερμ για να συνελθει.
Και μην το εχεις σιγουροοτι ολοι σε βλεπουν και σε κοροιδευουν ,μπορει καποιοι και να σε ζηλευουν!!!!
ΦΙΛΙΑ!!!
-
Γεια σου κι απο μενα Ειρήνη μου,
Καταλαβαίνω πως αισθάνεσαι... κι εγω έβαλα 30 κιλά τα 4 τελευταια χρόνια.. Το λάθος που έκανα ήταν ότι όταν έκανα δίαιτα, αν τη χαλούσα μια μέρα τα παρατούσα εντελώς. Αντί να πώ ότι εντάξει δεν τρέχει και τιποτα.. μια μέρα ξεστράτησα και από την επόμενη ξανα σε πρόγραμμα, έλεγα παει τωρα χάλασε η δίαιτα και ξανατρωγα σαν βόδι..
Ξεκινάω κι εγώ με διατροφολόγο και θα προσπαθήσω να κρατάω το πρόγραμμα και να αλλάξω σιγά σιγά τις διατροφικές μου συνήθειες... Αν το πετύχουμε αυτό, νομίζω ότι τα κιλά θα αρχίσουν να φεύγουν μόνα τους και δεν θα ξαναεπιστρέψουν. Το πάν ειναι η ψυχολογία.. να μην νιωθεις ότι κάνεις δίαιτα... (Τα λέω σε σένα για να τα ακούω κι εγώ....)
Φιλιά!!
-
γλυκια μου ειρηνη υπαρχουν πολυ χειροτερα..εγω πηρα 26 κιλα μεσα σε 2,5 μηνες..σκεψου λιγο την δικη μου ψυχολογια..μισουσα ελλεεινα πολυ τον εαυτο μου και περασα απο πολλες ψυχολογικες διακυμανσεις αλλα δεν το εβαλα κατω γιατι δεν αξιζει για κανεναν αλλον να χαλιομαστε παρα μονο για μας...συζητησα με μενα και ειπα οτι δεν μου αξιζει ολο αυτο..και δοξα τον Θεο εχω αρχισει να το πιστευω , γεγονος που συνεπαγεται οτι κανω θετικα βηματα πλεον!..
ετσι και συ..συλλογισου γιατι τρως, πώς τρως, τι αλλα προβληματα εχεις ΤΩΡΑ απο την ζωη σου..μην παραγκωνιζεις τις πραγματικες σου επιθυμιες..παλεψε για αυτα που πραγματικα θελεις και μην τα καλυπτεις πισω απο ενα πιατο φαγητο!
-
Ειρήνη μου, εγώ τον Ιανουάριο του 2004 ήμουν 56 κιλά...το Μάρτιο πήρα 12 κιλά (υποθυροειδισμός) και μέχρι τα Χριστούγεννα του ίδιου χρόνου είχα φτάσει στα 99 κιλά!!!!!
Φαντάσου τι έπαθα...
Δε το έβαλα όμως κάτω...κατάφερα να χάσω 16 κιλά μέχρι τώρα και συνεχίζω αργά και σταθερα !!!
Μην απογοητεύεσαι...υπομονή & επιμονή να έχεις !!!
-
υπομονη και σε σενα γλυκια μου..!