προβλημα ή ειναι ολα στο μυαλο?
γεια σας!! αυτο το site ειναι πραγματικα υπεροχο και μπορω να πω οτι ειναι η πρωτη φορα-μολις σημερα το ανακαλυψα-που νιωθω οτι δεν ειμαι μονη μου...τα πραγματα για μενα εχουν ως εξης...οταν ημουν μικρη δεν ειχα συνειδητοποιησει οτι ειχα ορισμενα παραπανισια κιλα και μπορω να πω οτι δεν μ ενοχλουσαν...ωστοσο απο τοτε που μπηκα στο λυκειο πολλα πραγματα αρχισαν να αλλαζουν και ετσι σιγα σιγα αρχισα να βλεπω κατι σε μενα το οποιο δε μου αρεσε..απο τη στιγμη που καταλαβα οτι θελω να χασω καποια κιλα τοσο για την εξωτερικη εμφανιση μου οσο και για την υγεια μου το συζητησα με τους γονεις μου οι οποιοι με μεγαλη προθυμια δεχτηκαν να με πανε σε καποιο διαιτολογο...σε σχετικα μικρο χρονικο διαστημα καταφερα να χασω 8 κιλα.. ειχα υψος 1.64 και ημουν 57 κιλα..τα κρατησα και απο μονη μου εχασα αλλα 3-4 με αποτελεσμα να ειμαι πολυ ευχαριστημενη και η ζωη μου να εχει αρχισει να μπαινει σε πολυ ομαλους ρυθμους..παρ ολα αυτα το λυκειο ειναι μια απτις δυσκολοτερες περιοδους στη ζωη και λιγο το διαβασμα λιγο το αγχος λιγο ο περιορισμενος χρονος με "ωθησαν" στο να βαλω και παλι περιπου 7-8 κιλα..απο τοτε και μεχρι σημερα το βαρος μου αυξομειωνεται...οι διαφορες κυμαινονται γυρω στα 2-3 κιλα...αν και τρωω υγιεινα (αποφευγω τα πολλα γλυκα και τα λιπαρα), δεν ασκουμαι κυριως επειδη δεν εχω χρονο. Ετσι αυτη τη στιγμη -μπαινω στα 18- αν και οι περισσοτεροι μου λενε πως δεν εχω καποιο προβλημα και πως τα κιλα μου ειναι φυσιολογικα, εγω καθε αλλο παρα ευχαριστημενη ειμαι...Επιπλεον τωρα τελευταια πιανω τον εαυτο μου να ασχολειται συνεχως με το φαγητο...Υπαρχουν μερες που τρωω ελαχιστα ή ακομα και τιποτα, καταναλωνοντας μονο μεγαλες ποσοτητες νερου..υπαρχουν αλλες που τρωω φυσιολογικα...και δυστυχως υπαρχουν καποιες μερες που τρωω απεριοριστα...δε μπορω να σταματησω τον εαυτο μου..η ακομα και αν τον σταματησω..δε μπορω να σταματησω να σκεφτομαι το φαγητο...μπορω ολη μερα να ασχολουμαι με το ποσα κιλα ειμαι, ποσα πρεπει να χασω και πραγματικα πιστευω πως το βαρος μου ειναι η πηγη ολων των προβληματων μου...Νομιζω πως το πρωτο πραγμα που παρατηρει καποιος πανω μου ειναι το οτι δεν ειμαι αδυνατη..μου εχει γινει πλεον εμμονη ιδεα και δεν μπορω να σκεφτω τιποτα αλλο...ολοκληρη η ζωη μου κινειται γυρω απο μια διαιτα...εχω αρχισει και παλι να χανω βαρος αλλα εκει που επι μια βδομαδα λιμοκτονω κυριολεκτικα ερχεται εκεινη η μερα που θα φαω οτιδηποτε βρω μπροστα μου...και μετα μισω τον εαυτο μου που αφεθηκε και παρασυρθηκε...ολο αυτο εχει αρχισει πλεον να με κουραζει σωματικα και πνευματικα και δεν καταλαβαινω γιατι δεν γινεται απλα να το βγαλω απτο μυαλο μου και να ζησω κανονικα!! οι γυρω μου ειναι ευχαριστημενοι απο μενα..ο φιλος μου μου λεει οτι ειμαι τελεια ετσι ακριβως οπως ειμαι...το ιδιο και οι γονεις μου και οι υπολοιποι φιλοι μου...ομως αυτο που θελω πραγματικα ειναι να ειμαι αδυνατη...και τοτε θα λυθουν ολα μου τα προβληματα....η μηπως οχι??