Εσείς όταν είστε με περιόδο (πριν ή κατα τη διαρκεια) νιώθετε πρήξιμο ή φούσκωμα; Εγώ πάντως νιώθω απίστευτο πρήξιμο,φένομαι σαν έγγυος και πονάω πολυυ
Printable View
Εσείς όταν είστε με περιόδο (πριν ή κατα τη διαρκεια) νιώθετε πρήξιμο ή φούσκωμα; Εγώ πάντως νιώθω απίστευτο πρήξιμο,φένομαι σαν έγγυος και πονάω πολυυ
εγω εχω πολυ πρηξιμο κυριως μετα!..οι μερες αυτες με πανε που πισω γιατι συνεχως νομιζω πως εχω παχυνει και εχω μια ψυχολογια υπο του εδαφους..ψιλοαναιρουν την προσπαθεια μου..αλλα τα καταφερνω!..ο επιμενων νικα!:)
****οταν λεω μετα εννοω 2-3 μερες μετα..........
Και εγω έτσι νομίζω! Αλλά το νιώθω απο πριν περισσότερο.
ο οργανισμός μου κατά την διάρκεια της περιόδου δεσμεύει 2-3κιλά. Μόλις τελιώσω μετά από 2-3 μέρες και αφού συνεχίζω την διατροφή χωρίς διάλειμα κατά την περίοδο εξαφανίζονται!!!!
θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την περίοδο...λοιπόν, όπως ανέφερα και σε άρθρο στον τομέα της ανορεξίας εδώ στο site, μετά από αρκετό καιρό που ταλαιπώρησα τον οργανισμό μου (είχα φτάσει 37 κιλα με ύψος 1.63) με απώλεια βάρους και αφαγία, δεν έχω περίοδο από τον Αύγουστο (όπου είχα λίγες μέρες και μικρή ροή), ενώ είχα κανονικότατα 30-33 μέρες και κρατούσε 6 μέρες...έκανα όλες τις πιθανές εξετάσεις (από θυρεοειδή, ορμόνες περιόδου και κύκλου γενικά, σιδήρου, βιταμινών, για πολυκυστικές ωοθήκες) και βγήκαν φυσιολογικότατες...πήγα και σε γυναικολόγο που μου χορήγησε ορμόνες (primolut nor) οι οποίες δε βοήθησαν καθόλου απ ότι έδειξαν μετά άλλες εξετάσεις...επίσης εδώ και αρκετούς μήνες η γυναικολόγος μου μου χορήγησε και βιταμίνες που παίρνω καθημερινά (Eviol, Eviol-A, neurobion).παρ' όλα αυτά δεν έχω δει περίοδο...διάβασα ότι μπορεί να πάρει και 7 μήνες από την σταθεροποίηση σε κανονικό βάρος για να επανέλθει η περίοδος..τώρα έχω ξεκινήσει και παίρνω κιλά με συγκεκριμένη διατροφή από διατροφολόγο...θα πάω και σε ενδοκρινολόγο και για υπερηχογράφημα σε 2 βδομάδες..η ερώτησή μου είναι, ξέρετε σε πόσο διάστημα επανέρχεται συνήθως η περίοδος, και θα πρέπει να πάρω ορμόνες?αν ναι ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες?όσο για τα αντισυλληπτικά, η γυναικολόγος μου φοβάται να τα χορηγήσει γιατί έχω προδιάθεση για καρκίνο του στήθους κι αυτά αυξάνουν τις πιθανότητες...
Η κατακράτηση υγρών αρχίζει αμέσως μετά την ωορρηξία. Δηλαδή στα μέσα του κύκλου που αρχίζει και αυξάνεται η προγεστερόνη στον οργανισμό. Δεν το καταλαβαίνουμε τόσο εκείνες τις μέρες όσο τις μέρες πριν την περίοδο που πλέον είναι εμφανής η κατακράτηση. Με το που έρθει η περίοδος αρχίζει το ξεφούσκωμα μιας και πέφτουν πάλι οι ορμόνες και αρχίζει νέος κύκλος με άλλες ορμόνες να κυριαρχούν. Είναι πολύ φυσιολογικό αν και σπαστικό ομολογώ....
και γω νιο8ω τα ιδια κ η κοιλια μ γινεται τουμπανο αλλα μετα ξεφουσκονω.
εγω εχω να αδιαθετησω περιπου ενα χρονο
Quote:
Originally posted by Tricky_Spider
εγω εχω να αδιαθετησω περιπου ενα χρονο
ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΕΙΣΑΙ;;;;
tricky spider poso xronon eisai k sou kopike h periodos apo tora.k go exo xalia kiklo alla pantos m rxonte ka8e mhna me plimira aima k mou krataei 9-10 meres.
ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΕ ΤΟΣΑ ΚΙΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΠΕΙ
ΕΚΑΝΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΜΙΚΑ;;
Α ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ
Μπορεί να έχει και τίποτα πολυκυστικές ωοθήκες που προκαλούν αμηνόρροια...δεν είναι απαραίτητο ότι είναι από τη διατροφή...
nai an k shmera phga se endokrinologo k eipe oti d mporei na bgalei akrh..eipe k alles eksetaseis gia ormones pio genikes poy ephreazun ton kyklo..polykystikes h tpt tetoio d paizei na exw giati ekana yperhxografhma..