Γεία σας,
Θα ήθελα και έγω να μιλήσω για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω ή μαλλον που ''προκαλω'' στον εαυτό μου.
Δεν μπορώ να πω με βεβαιώτητα ''ειμαι ανορεξικία'',αλλα μπορώ να πω με σιγουρια πως η εμμονή μου με το φαγητό πλεόν ελέγχει τον τρόπο ζωης μου,και έχω πλήρης συνήδειση για το πόσο πολυ με επηρεάζει ψυχολογικά όλο αυτο,ομως δυστυχώς αυτή η κατάσταση ειναι μέρος της ζωής μου 3.5 χρόνια τωρα και δεν μπόρω να το ελεγξω πλεον.Το ακομη χειρότερο ειναι πως δεν ξέρω έαν θέλω να το ελεγξω,και θα εξηγήσω στην συνέχεια τι εννοώ με αυτό.Αρχικα να πώ πως ποτέ δεν είχα προβλημα με το βάρος μου,αυτή την στιγμή έχω ύψος 1.67 και ειμαι 46 κιλά ενω όταν ξεκίνησα να φλερτάρω με την ανορεξία ήμουνα 58 κιλά.Ξεκίνησα θέλοντας να χάσω 4 κιλά,και πάντα αποδεχόμουνα τον εαυτό μου οπως ήμουνα και μάλιστα μου άρεσα αρκετα.Όταν έχασα ομως τα πρώτα κιλά μπήκα αυτομάτως στην παγίδα του να θέλω να χάσω και άλλα και εφτασά να ζυγίζω το περασμένο καλοκαίρι 43 κιλά.Αρχισα να καταλαβαίνω πως έχω πρόβλημα όταν εποιανα τον εαυτό μου να αποφεύγει να πιεί ακομα και χυμό με φίλους μου γιατί πιστευα πως αυτό θα με παχαινε.Ζήτησα βοήθεια απο έναν διατολόγο και με εβαλε σέ ένα πρόγραμμα διατροφής και έβαλα 10 κιλα σε 2 μήνες.Εγινα 53 κιλά και το αποτελεσμα ήτανε να πέσω σχεδον σε καταθλιψη και να βλέπω τον εαυτό μου χοντρο και άσχημο.Ενιωθα αποτυχημένη(ενω η ιδια αρχικα ήθελα να πάρω κιλά)και κλειστηκα στο σπιτι μου για καιρο χωρίς εκτος απο το να πηγαινω στην σχολή και στην δουλεία μου να κάνω τίποτα άλλο.Οπότε πολύ γρηγορα πάλι έπεσα στα 41 κιλά,και ένιωθα και πάλι ικανοποιημένη με την εικόνα μου.Τους τελευταίους εξι μήνες με πολλά παράπονα απο το αγόρι μου άρχισα να τροω και πάλι λίγο και πήρα 5 κιλά.Το θέμα είναι οτι με αυτά τα κιλά (46) νίωθα και πάλι χοντρή ενω ξερω πως δεν ειμαι και δεν θέλω καν να βγαίνω απο το σπίτι,στεναχωρόντας και το αγόρι μου και τον ευατό μου.
Το χειροτερό όλων είναι οτι ενω μέχρι τώρα δέν έκανα καμία κίνηση ωστε να αποβάλλω το φαγητό,πλεόν αρχισα να
λειτουργώ και με αυτό τον τρόπο.Και αυτό θέλω να το σταματήσω..Ομώς οσο ασχημό και περίεργο και αν ακουγεται
τρεμω στην ιδέα να πάρω κιλά και πρωτιμώ να περνάω αυτή την κατάσταση.Είχα κάποιες δυσκολίες στην ζωή μου αλλα ξέρω καλα πως αυτό δεν είναι δικαιολογία γιαυτη την κατασταση..
Ντρεπομαι πολύ που γράφω για το προβήμα αυτο ενώ υπάρχουν πολυ χειρότερα..
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.