Δεν Αντέχω ʼλλο Να Ζω Έτσι
Για πόσο ακόμα θα συνεχίζεται αυτό; Ξεκίνησα να γράφω σε αυτό το φόρουμ ενώ μετρούσα ήδη 1μιση χρόνο με διατροφικές διαταραχές. Τώρα κλείνω ένα χρόνο στο φόρουμ και είμαι ακόμα στην ίδια κατάσταση. Χθες είχα πάει σε ένα πάρτι γενεθλίων στο οποίο είχα πάει και ένα χρόνο ακριβώς. Η σύγκριση ήταν αναπόφευκτη. Είμαι 3 κιλά περισσότερα από πέρσι και η αυτοπεποίθησή μου 3 μέτρα πιο βαθιά στο χώμα...
Όλον αυτό τον καιρό δεν έκανα τίποτα. ΤΙΠΟΤΑ απολύτως! Έχασα ευκαιρίες, έμεινα κλεισμένη στο σπίτι άπειρες φορές, έκανα κοπάνες από τη δουλειά μόνο και μόνο επειδή μου ήταν απίστευτα δύσκολο να βγω έξω και να δουν οι άλλο άνθρωποι τα χάλια μου, δε βαφόμουν, δεν περιποιούμουν τον εαυτό μου... Έχω να αγοράσω καινούργιο παντελόνι από πέρσι, επειδή έχω παχύνει και δε θέλω να παραδεχτώ στον εαυτό μου ότι χρειάζομαι μεγαλύτερο νούμερο! Αυτή τη στιγμή δε μου κάνουν τα παντελόνια που βρίσκονται στη ντουλάπα μου και αντί να πάω να αγοράσω καινούργια, φοράω κάτι παλιές μου φόρμες! Ακόμα και στη δουλειά, ακόμα κι όταν βγαίνω το βράδυ!
Δεν αντέχω άλλο, έχω κουραστεί. Ξοδεύω κάθε μήνα τα 4/5 του μισθού μου σε ψυχολόγους και οι γονείς μου δεν ξέρουν τίποτα... Αυτή τη στιγμή θα μπορούσα να μένω σε δικό μου σπίτι, όπως ονειρεύομαι τόσον καιρό, αλλά η κωλοαρρώστια δε με αφήνει ούτε αυτό να κάνω! Αν δεν είχα διατροφική διαταραχή, τώρα θα μπορούσα να ξοδέψω τα λεφτά μου για τα ενοίκια! Όχι σε γιατρούς, ψυχοθεραπείες, γυναικολόγους και όλους αυτούς που πρέπει να με εξετάσουν για να γίνω καλά...
Δεν ξέρω τι να κάνω... Έχω παρατήσει τη σχολή, έχω μια πάρα πολύ καλή δουλειά η οποία με πιέζει και με κάνει χειρότερα... Αξίζει να τα θυσιάσω όλα αυτά για μια κωλοαρρώστια; Συνέχεια σκέφτομαι να τα παρατήσω όλα, και δουλειά και σχολή και χρήματα, και να πάω να ζήσω με το αγόρι μου σε ένα νησί, να ζήσω ήρεμα, μακριά από όλες αυτές τις αναμνήσεις...
Έχω δοκιμάσει όλες τις αντοχές του εαυτού μου. Ξέρω πόσες μέρες αντέχω χωρίς φαγητό... Ξέρω πόσες ώρες αντέχω πάνω στο διάδρομο του γυμναστηρίου χωρίς να πέσω ξερή... Ξέρω αντίθετα πόσο φαγητό χωράει στο στομάχι μου χωρίς να ξεράσω... Ξέρω πόσο μπορώ να προσποιηθώ ότι είμαι καλά και να χαμογελάω όταν μέσα μου σκέφτομαι συνέχεια ότι θέλω να πεθάνω... Δεν ξέρω αν θα αντέξω όμως να ζήσω άλλο ένα χρόνο μέσα στα σκατά. Δεν θα το αντέξω. Προτιμώ να πεθάνω.
Και δεν είναι ότι δεν προσπαθώ! Έχω κάνει μεγάλη πρόοδο. Πάρα πολύ μεγάλη. Εχω καταβάλει τεράστιες προσπάθειες. Σκεφτείτε, έχω αρχίσει να βγαίνω από το σπίτι μου ακόμα και στα 49 κιλά!!! Που όταν είχα πάει 46 αισθανόμουνα τόσο βόδι που είχα κλειστεί στους 4 τοίχους για 2 μήνες!!Τώρα έχω συνειδητοποιήσει ότι όχι, δεν είμαι τέρας που έχω πάει 49, αλλά αλήθεια σας λέω, δεν αντέχω να ζω και να είμαι 49 κιλά με ύψος 1,56! Δεν αντέχω να έχω αυτά τα βουλιμικά επεισόδια, στα οποία μπορώ να φάω ποσότητες που οι περισσότεροι εδώ μέσα ούτε που έχουν φανταστεί!
Είναι τόσο άδικο... Γιατί να συμβαίνει αυτό; Γιατί να κάνουμε πράγματα που δε θέλουμε; Δεν καταλαβαίνω... Γιατί σήμερα έφαγα 30 μπισκότα, 2 μπολ γάλα με δημητριακά, 1 τεράστια ομελέτα, 1 πιάτο πατάτες τηγανιτές και 1 σάντουιτς με ζαμπόν, τυρί και μουστάρδα, αφού δεν ήθελα να το κάνω; Αφού ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ Η ΟΜΕΛΕΤΑ!!! Γιατί τα έφαγα; Ποιος διάολος μπήκε μέσα μου και με έκανε να τα φάω;;;
Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα αντέξω έτσι. Φοβάμαι ότι ανά πάσα στιγμή θα κάνω καμιά τρέλα. Στη δουλειά, όπου έχω και τη μεγαλύτερη πίεση, φοβάμαι πως θα πάθω νευρικό κλονισμό και θα κάνω κάτι που θα μετανιώσω...Ή ότι θα λιποθυμήσω... Δεν ξέρω... Θέλω απεγνωσμένα να φύγω. Αλλά δεν ξέρω πού στο διάολο να πάω...