ʼλλο ένα βουλιμικό επεισόδιο...Γιατί?
Καλημέρα σε όλους!
Είμαι 26 χρονών, 53-54 κιλά και 1.68 ύψος. Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησα δίαιτα με διαιτολόγο και μέσα σε περίπου 4,5 μήνες έχασα 20 κιλά.
Από τότε προσπαθώ μανιωδώς να συντηρηθώ στα νέα μου κιλά παρά το ότι η διαιτολόγος μου τόνιζε ότι είμαι πολύ πιο κάτω από τα φυσιολογικά μου (δηλ. 60 κιλά). Στην αρχή τα πήγαινα καλά. Από τέλη Νοεμβρίου όμως άρχισαν τα....έκτροπα. Είχα βουλιμικά επείσόδια με ή χωρίς εμετό κάθε μήνα ή και 2 φορές το μήνα. Τώρα πια έχω σχεδόν 2 φορές το μήνα.
Χθες και προχθές είχα πάλι επεισόδια. Έχω παρατηρήσει ότι να αφεθώ μια μέρα και φάω μέχρι σκασμού, το επαναλαμβάνω και την επόμενη. Χθες ειδικά, ενώ μέχρι το απόγευμα πήγαινα καλά μετά έφαγα ο,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Μετά από κάποια ώρα έκανα και εμετό, όχι από τύψεις, αλλά επειδή ένιωθα ότι θα έσκαγα. Σήμερα είμαι ένα χάλι μαύρο, νιώθω τόσο ηλίθια.
Η απορία μου είναι η εξής: Γιατί αφού τις μέρες πριν τα βουλιμικά επεισόδια έτρωγα κανονικά (πλήρες πρωινό+μεσημεριανό, ενδιάμεσα σνακς και πολύ ελαφρύ βραδυνό, όχι βαριά γλυκά μόνο κουταλιού, μέλι, σοκολατάκια υγείας) με έπιασε πάλι λαιμαργία? Αφού δε στερήθηκα υπερβολικά, δεν έκανα καμία ακρότητα, δε μπήκα στο φαύλο κύκλο εξαντλητικής δίαιτας-ξεσπάσματος βουλιμίας...Γιατί??