Ψυχολογικός εκβιασμός "παιδιών" (μετά την ενηλικίωση) από γονείς
Είμαι πολύ συγχυσμένη. Καταρχήν είμαι μοναχοπαίδι. Από μικρή οι γονείς μου ήθελαν με αφορμή την υπερπροστατευτική αγάπη τους, να παρεμβαίνουν με εκβιασμούς στο πως θα καθορίσω την ζωή μου. Δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν.
Σπούδασα σε ΤΕΙ και όχι ΑΕΙ, παντρεύτηκα τελικά τον άνδρα της ζωής μου τον οποίο δεν ενέκριναν (επειδή τελείωσε μόνο λύκειο ), δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα ενώ αυτοί ήθελαν να μπω στο δημόσιο και τρέχαν απο βουλευτή σε βουλευτή να με βολέψουν.
Τελικά τα αποδεχτηκαν όλα. Έτσι φαινόταν μέχρι πρότινος.
Προχθές όμως , άφησαμε στους γονείς μου την μικρή για να πάμε για καφέ. Τι το ήθελα! Στο μισάωρο επάνω πάιρνω τηλέφωνο να ρωτήσω τι κάνει η μικρή? Με ρωτάει η μαμα μου που είμαι.Της λέω στην κουμπάρα μου. Μου λέει το παιδί γκρινιάζει. Αφήνουμε τον καφέ και πηγαίνουμε σπίτι. Με το που μπαίνω βλέπω το μωρό να κοιμάται του καλού καιρού. Την ρωτάω αν αυτό το θεωρεί γκρίνια. Να μην τα πολυλογώ άρχισε να λέει ότι γκρίνιαζε το παιδί, και εγώ το άφησα, και πήγα για καφέ στην κουμπάρα μου , η οποία θα με καταστρέψει. Της λέω ότι ήθελα να πάω για καφέ με τον άνδρα μου που είχε άδεια, μου απαντάει με υφάκι "και μόνο εσύ έχεις άντρα" . Νευριάζω τα μαζεύω από το εξοχικό και φεύγουμε οι "πρόσφυγες".
Επειδή τους έχω όμως φοβερή αδυναμία τους πήρα σήμερα τηλέφωνο να δω τι κάνουν. (Τι θέλω και τα κάνω??)
Άρχισε και δεύτερος γύρος, μέσω τηλεφώνου με πιο χοντρές ατάκες!
Μπορεί κάποιος να μου πει πως να αντιμετωπίσω την κατάσταση??
Έχω στεναχωρηθεί αρκετά, και αυτη την στεναχώρια εισπραττει και το παιδί μου και ο άντρας μου. Την πληρώνει άλλος την νύφη!