Λοιπόν αποφάσισα να ανοίξω ένα θέμα για όλους εσάς!
Θέλω να σας περάσω το δικό μου μήνυμα.. Θα σας πω την ιστορία μου!
Λοιπόν πέρισυ τέτοιο καιρό επισκέφτηκα τον ενδοκρινολόγο ο οποίος μου έκανε λιπομέτρηση.. Μη σας τα πολυλογώ παρότι ο ΔΜΣ μου έδειχνε υπέρβαρος, η λιπομέτρηση έδειξε παχύσαρκος! Ήμουν στα 75 κιλά με ύψος 1.60. Μου έδωσε μία δίαιτα, έκανα τρεις μέρες, δεν άντεξα, τα παράτησα. Έφυγα για την πόλη που σπούδαζα, προσπάθησα να ελέγξω τη διατροφή μου, γουρούνιαζα 2 μέρες, τα παράτησα. Κι ούτω καθ' εξής.
Ώσπου τον Μάιο, είπα, κι επειδή γουρούνιασα? Σιγά! Συνεχίζω ακάθεκτη. Κι έτσι με αυτή τη λογική, επειδή χαλάρωσα τα λουριά στον εαυτό μου, δίχως να το πολυκαταλάβω έχασα 10 ολόκληρα κιλά σε 2 μήνες. Ούτε υποθερμιδικές δίαιτες ούτε τίποτα. Απλά την επομένη του γουρουνιάσματος έλεγα, "σήμερα λίγο πιο λάιτ κατάσταση" και έτρωγα σαλάτες, ψητό κοτόπουλο και γιαούρτια και επανερχόμουν.
Γιατί ξέρω πολύ καλά, όπως κι εσείς, πως όταν μία μέρα γουρουνιάζουμε, και ειδικά το βράδυ, όταν ξυπνάμε έχουμε απίστευτη πείνα που ακόμα κι αν την ικανοποιήσουμε εκείνη τη στιγμή αυτή παραμένει και παραμένει... Γι'αυτό εκείνες τις κρίσιμες μέρες μετά το γουρούνιασμα τρώτε τροφές που έχουν πολλές ίνες! Θα σας γεμίσουν το στομάχι και θα νιώθετε ότι έχετε φάει 5 μερίδες... Γι'αυτό άλλωστε μας λένε οι διαιτολόγοι να μην τρώμε τίποτα λίγες ώρες πριν τον ύπνο!
Μην τα παρατάτε λοιπόν... Να είστε πιο χαλαροί με τον εαυτό σας και μην νιώθετε υπερβολικές ενοχές αν τρώτε παραπάνω. Οι ενοχές λειτουργούν αρνητικά σε κάθε προσπάθεια, διαιωνίζοντας την κατάσταση. Πχ. όταν λέμε "τί πήγες κι έφαγες, άχρηστη... Ούτε μία δίαιτα δεν μπορείς να κρατήσεις" τότε το πιστεύουμε και συνεχίζουμε να τρώμε παραπάνω επειδή νιώθουμε πραγματικά άχρηστοι. Λάθος! Λέμε, "δεν πειράζει, συνεχίζω την προσπάθεια!".
Αυτά είχα να σας πω! Φιλιά!