ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΜΑΣ;
Διαβάζοντας κάποιους ενδιασμούς μελών να μιλήσουν για το πρόβλημα τους στους δικούς τους,σε φίλους,στο γιατρό τους,
σε τρίτους γενικότερα,αναρωτιέμαι κατά πόσο νιώθουμε ντροπή κι ενοχή για αυτό που μας συμβαίνει κι αν ναι,γιατί.
Παρατηρώ πως όσες(γιατί κυρίως γυναίκες είναι) ταλαιπωρούνται από ανορεξία κρύβουν το πρόβλημα πίσω από
την υπερισχύουσα κοινωνική απαίτηση αδυναμίας αναφορικά με τη γυναικεία ομορφιά(είμαι απλά λεπτή και προσέχω τη σιλουέτα μου)
όσοι πάλι από βουλιμία επιλέγουν να κρύβουν την ενοχή τους στις τουαλέτες με χίλιες δύο δικαιολογίες(ειδικά αν δεν έχουν περιττό βάρος)
και συμπεριφέρονται σα να μην τίθεται καν καποιο ζήτημα(όλα είναι μια χαρά και μάλιστα υπό τον έλεγχο μου-έχω βρει το κόλπο)
και τέλος οι παχύσαρκοι,μη μπορώντας να το αποκρύψουν,βυθίζονται στη ντροπή της κατάντιας τους κι ανέχονται ο,τιδήποτε στωικά...
Επιτέλους,τι φοβόμαστε πια τόσο πολύ;Τι τάχα θα ακούσουμε πιο σκληρό απ'όσα καθημερινά οι ίδιοι λέμε στον ευατό μας;
Μήπως αυτός ο φόβος είναι η προβολή στα μάτια των άλλων των δικών μας συναισθημάτων,που αρνούμαστε ν'αντιμετωπίσουμε;
Γιατί δεν το βλέπουμε ως ασθένεια προς αντιμετώπιση,στον αγώνα της οποίας χρειαζόμαστε τους περισσότερους δυνατούς συμμάχους;
Γιατί επιλέγουμε να βυθιστούμε στη μοναξιά μας και νιώθουμε οι μοναδικοί τρελοί του χωριού σε τέτοιο βαθμό,
που μόλις βρούμε το φόρουμ αυτό νιώθουμε τόση ανακούφιση και παρηγοριά λες και,ψάχνοντας την Ιθάκη μας,βρήκαμε τη Λέρο;
Ασφαλώς αντιλαμβάνομαι πως σ΄ένα ευρύτερο πλαίσιο οι ανθρώπινες σχέσεις περνάνε κρίση,έχουμε κλειστεί αρκετά στον εαυτό μας,
χρησιμοποιούμε ψέμματα κι υπεκφυγές για να ελισσόμαστε,δεν επικοινωνούμε ουσιαστικά ούτε καν με τους πολύ δικούς μας ανθρώπους
κι είναι αναμενόμενο να παίρνει η μπάλα και αυτό μας το ζήτημα,την αχίλλειο πτέρνα μας...Στρουθοκαμηλίζουμε...
Έχω την αίσθηση όμως,πως αν,αντί να την κρύβαμε,την αποκαλύπταμε οικειοθελώς και αυτοβούλως
και συζητούσαμε γι'αυτήν ανοιχτά,μόνο οφέλη θα είχαμε και πολύτιμους συμμάχους στον αγώνα μας...
Εσείς τι λέτε;