Δεν πίστευα ότι θα μου συνέβαινε αυτό...ειδικά τώρα...σε αυτή τη φάση της ζωής μου...που δεν μπορώ να πω ότι έχω και ιδιαίτερη επικοινωνία με το πένθος μου. Είχα ακούσει ανθρώπους να λένε ότι έχουν αιστανθεί τους ανθρώπους που έχουν χάσει να είναι μαζί τους, και εδώ στο φόρουμ αλλά και δικοί μου φίλοι. Αλλά δεν το πολυπίστευα...Το θεωρούσα φαντασία, σαν κάτι που θέλουμε να το πιστέψουμε για παρηγοριά. Αλλά τώρα νιώθω ότι μπορεί να συμβεί...
Ταξίδευα προχτές και άρχισαν να με πιάνουν τα συνηθισμένα μου αγοραφοβικά συμπτώματα. Άρχισαν να με ψιλοτρομοκρατούν. Αλλά αντί να αναγκάσω τον εαυτό μου
να σκεφτεί εντελώς άσχετα πράγματα για να με αποσπάσουν από τη φοβία μου όπως κάνω πάντα, άρχισα να παρατηρώ...Κοιτούσα τόσο έντονα από το παράθυρο του λεωφορείου τη φύση, τον ουρανό, τα σύννεφα. Μία διαδρομή που μπορεί να έχω κάνει 5000 φορές. Μου φάνηκε τόσο τέλεια... Τόσο αγγελικά πλασμένη. Δε χόρταινα να τη βλέπω. Κι όσο την παρατηρούσα τόσο την ερωτευόμουν! Τα χρώματα μου φαίνονταν τόσο έντονα. Άρχισα να νιώθω τέτοια ευφορία που ήμουν σε θέση να τα βλέπω όλα αυτά, να τα παρατηρώ, να τα χαίρομαι με όλη τη σημασία της λέξεως. Ένιωσα ένα κύμα αγάπης να με πλημμυρίζει χωρίς αποδέκτη, χωρίς πομπό, ένα τεράστιο κύμα ευτυχίας, χωρίς λόγο. Σαν να είχα έρθει σε επαφή με το θεό μέσα από τη φύση, με το θεό με τον οποίο δεν ήμουν και ποτέ ουσιαστικά σε επαφή και μάλλον δεν ήθελα. Τα σύννεφα άρχισαν να μαυρίζουν και εγώ ήθελα να βρεθώ ξαπλωμένη στα χωράφια, να με λιώσει η δυνατή βροχή και εγώ να γελάω, να πίνω το νερό της βροχής. Τόσο έκσταση! (Λέτε να μου είχαν βάλει τίποτα στο νερό;) Έλεγα θεέ μου σε ευχαριστώ που ζω, ότι και αν γίνει, ότι κι αν μου συμβεί...
Σε λίγο έφτασα...Αντίκρυσα τη μικρή πόλη με τα πεζοδρόμιά της...Και ξαφνικά τον θυμήθηκα. Τον φαντάστηκα να περπατάει σε αυτά, όπως τόσο συχνά του άρεσε να κάνει. Τόσο απλά, μεγάλους περιπάτους, μόνος ή με παρέα...Άρχισε να με πλημμυρίζει η συγκίνηση. Όταν κατέβηκα ένιωσα τέτοια επιθυμία να είναι εκεί ξανά, να με
περιμένει να κουβαλήσει τη βαλίτσα μου...Κι εκεί μου συνέβη το τόσο παράξενο...Καθώς περπατούσα ένιωσα ένα τόσο βαθύ συναίσθημα...Ότι ήταν δίπλα μου, περπατούσε μαζί μου! Δεν θα το έλεγα παραίσθηση, αφού δεν είχα ούτε οπτικά ούτε ακουστικά παραισθητικά ερεθίσματα. Ήταν αποκλειστικά δική μου αίσθηση αλλά τόσο πειστική. Ένιωθα ένα βαρύ συναίσθημα χαράς και συγκίνησης μαζί. Τώρα που το σκέφτομαι δεν είχα συναίσθηση του χρόνου και του χώρου εκείνη τη στιγμή, δεν
κατάλαβα πόσο διήρκεσε και πότε εξαφανίστηκε η αίσθηση αυτή.
Αμφιβάλλω αν μου ξανασυμβεί...αν και πολύ θα το ήθελα.
Μπορεί να σας φαίνονται πολύ τρελά όλα αυτά αλλά έτσι τα ένιωσα και είχα έντονη την ανάγκη να τα γράψω...Για να τα θυμάμαι. Για πάντα.