Είμαι καλοφαγάς, τι να κάνουμε!
Καλημέρα σε όλους.Χαίρομαι πολύ που ανακάληψα αυτό το φορουμ.Πριν γίνω μέλος διαβασα τις ιστορίες πολλών απο σας και βρήκα τον εαυτό μου μέσα σαυτες.Είμαι 26 χρονών και τα τελευταία 8 χρόνια "βρίσκομαι σε δίαιτα", σε ένα τρομερό σκαμπανέβασμα κιλών.Έχω ύψος 1,72.Στο σχολέιο ήμουν μια κανονική κοπέλα,ποτε δεν είχα ανέβει πάνω απο 70 κιλά.Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν άρχισα να σπουδάζω, να δουλεύω και να μένω μόνη μου.Πολλές φορές ειχα πάρει κιλά, τα ξαναχανα και μετά πάλι τα ίδια.Σε καποια φάση που είχα φτάσει κοντα 80 κιλά λέω θα αδυνατισω.Αδυνατισα λοιπόν, με θερμιδική δίαιτα, έχασα καμια δεκαριά κιλά σε ενα χρονο περίπου.Αυτό όμως δεν κράτησε πολύ.Όχι μόνο τα ξαναπήρα αλλα το 2006 έφτασα να ζυγίζω 92 κιλά.Τότε ξεκίνησα πάλι σοβαρή (γιατι υπηρξαν και πολλές ασόβαρες) προσπαθεια να ασυνατίσω.Έφτασα τα 76 κιλά αλλα δυστυχώς πάλι ξαναπήρα κιλά πριν φτάσω το στόχο μου.Για να μη πολυλογώ με τα σκαμπανεβάσματα μου, αυτή τη στιγμή ειμαι 84 κιλά.Το καλό είναι οτι δεν ξαναέφτασα την κορυφή μου, τα 92.Το κακό είναι οτι δε μπορώ πλέον να το ρίξω σε κανένα προσωπικό πρόβλημα για να δικαιλογηθώ.Πολλά άτομα το ρίχνουν στο φαι λόγω άγχους κλπ.Αλλα προσωπικά ξέρω τι μου συμβαίνει.Απλα μου αρέσει το καλό φαι, τα γλυκά όλες οι πεντανοστημες λιχουδιες (ειμαι και αρκετά καλη μαγειρισα οπότε μπορώ να φτιαχνω ότι παχυντικό μαρέσει).Ο τρόπος ζωής μου δυστυχώς οδηγεί αρκετες φορες να βρισκομαι με φιλους και να τρωω έξω και μαλιστα σε φαση που μπορει να έχω φαει και μεσημεριανο και βραδυνο στο σπιτι.Απλα απο καθαρη λαιμαργία επειδη θα φάνε οι άλλοι δε μπορω να αντισταθω.Και σαυτή την κατάσταση έχω βρεθεί είτε περνουσα καποιο πρόβλημα ειτε ήμουν σουπερ χαρούμενη.Γιαυτο λεω πλεον οτι δε το ριχνω στο φαι λογω ψυχολογικών παραγόντων, ή ισως όχι αποκλειστικά.Απλά είμαι χαρακτηριστικό παράδειγμα καλοφαγά.Βρήκα το φορουμ ψάχνοντας ιδεες για διαιτα.Αυτη τη βδομαδα (Δευτερα σημερα!) ξεκινάω για πολλωστη φορα δίαιτα.Ελπιζω να τα καταφέρω να φτασω τα 68 κιλά που είναι ο στόχος μου.Και το πιο πιθανό ειναι να τα καταφέρω.Αλλα το θέμα είναι να τα κρατήσω...Εγινα λοιπον μέλος εδω οχι τόσο για την πορεία αυτη των 16 κιλών που θελω να χασω όσο για το μετα, τη συντηρηση.Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας και καλώς σας βρήκα.