Πώς μπορούμε να πείσουμε τους άλλους να μη μας πιέζουν να τρώμε?
Καλημέρα!
Τελευταία αντιμετωπίζω το εξής θεματάκι: Ο φίλος μου, με τον οποίο είμαστε μαζί 6 μήνες, με ''πιέζει'' με αρκετά διακριτικό και τρυφερό τρόπο τις περισσότερες φορές να τρώω κάτι παραπάνω. Μου λέει ατάκες του στυλ ''Σαν σπουργιτάκι έφαγες'', ''Αυτό μόνο είναι το βραδυνό σου?'', ''Έλα σε παρακαλώ, φάε λίγο ακόμα'', ''Φάε ένα σοκολατάκι'', ''Δεν χρειάζεται να αδυνατίσεις άλλο'' κτλ κτλ. Μου βάζει μερικές φορές στο πιάτο παραπάνω φαγητό ή προσπαθεί να με ταϊσει. Δεν του έχω μιλήσει αναλυτικά για τη βουλιμία μου. Του το είχα αναφέρει πολύ πριν τα φτιάξουμε και τώρα απλά του έχω πει ότι έχω κάποιες εμμονές με το φαγητό κι ότι θέλω να προσέχω τι και πόσο τρώω, ότι έχω κάποιο κόλλημα με το λάδι.
Δε θα ήθελα να του πω όλη την αλήθεια γιατί φοβάμαι ότι θα ανησυχήσει και θα με πιέζει ακόμα περισσότερο ή ότι ενδέχεται να ξενερώσει.
Το Πάσχα θα πάμε μια 3ημερη εκδρομούλα κι ανησυχώ λιγάκι για το αν θα με αφήνει να τρώω αυτά που θέλω. Πώς θα μπορούσα να το διαχειριστώ? Μήπως τελικά θα έπρεπε να του μιλήσω πιο ανοιχτά?