χαπια αδυνατισματος , ανορεξιογονα κλπ....
Λοιπον παιδακια θελω να δοκιμασω να συνοδεψω την διαιτα μου (την οποια συνεχιζω απο σημερα) με χαπια ... το προβλημα με μενα ειναι η ορεξη μου ... και κυριως οι λιγουρες σε βραδυνες και γενικα σε "δυσκολες" ωρες... ειανι βραδυ και ειμαι ξυπνια ?? τρωω... βαριεμαι??...τρωω...κανω καποια δουλεια στον υπολογιστη?? τσιμπολογαω... καταλαβατε ... ξερω οτι η διαιτολογος μου ειναι τελιως εναντια σε τετοιες μεθοδους με χαπια και ετσι ... και για τα ανορεξιογονα απ οσο εχω ακουσει ειναι ουσιαστικα σαν ψυχοφαρμακα που επιδρουν στον εγκεφαλο , στο κεντρο της ορεξης. Αλλα ξερω επισης οτι τα περισσοτερα απο αυτα τα χαπια χορηγουνται ΜΟΝΟ με ιατρικη συνταγη (και ειναι και λογικο...) . Εχω ακουσει και για χαπια που λιωνουν το λιπος αλλα μετα απο καποια πραματα που ακουσα σημερα δεν ειμαι σιγουρη οτι θα θελα να παρω ... μιλουσα με τη μανα μου (παθουσα κι εκεινη) και μου λεγε για τα xenical... καλα μεν σαν αποτελεσμα... αλλα μου περιεγραψε τον τροπο δρασης τους (η τουλαχιστον τι ειχε συμβει σε εκεινη) και σκευτικα "ουτε με σφαιρες"... κοινως αυτο που ειχε παθει η μανα μου ηταν οτι το λιπος πολυ ευκολα αλλα εφευγε ολο απο τον πρωκτο σε σημειο να εχει προβλημα με λερωματα και ετσι ... αν ισχυει οντως κατι τετοιο δεν παιζει να παρω στον αιωνα τον απαντα ... για τα ανορεξιογονα παλι εχω ακουσει οτι η χρονια χρηση τους μπορει να σε φτασει στο αλλο ακρο , την ανορεξια ... ουτε αυτο το θελουμε... και γενικα απ οσο ξερω ισως μερικες φορες να επηρεαζουν πολυ την ψυχολογικη κατασταση κα-ποιων ατομων ... παντως θα θελα εστω δοκιμαστικα στην αρχη να δοκιμασω καποια τετοια χαπια και αν δεν μου προκαλουν καποια παρενεργεια να δω μηπως με βοηθησουν στη απωλεια βαρους ... εσεις τι γνωριζετε για αυτα τα χαπια ? πρωτα απ ολα σε τι γιατρο θα μπορουσα να παω για να μου χορηγησει χαπια και υπο ποιες συνθηκες θα μου τα διναν . ποσο κοστιζουν , παρενεργειες , αν εχουν αποτελεσμα .... οποια πληροφορια ειναι δεκτη :) ευχαριστω εκ των προτερων ...