Χαίρεται,
Κατά καιρούς έχω πολλά και ποικίλα συμπτώματα: Βάρος/ πόνος στο στήθος ή/και στην πλάτη. Ζαλάδες, κάποιες φορές δύσπνοια, έκτακτες κοιλιακές συστολές, ταχυκαρδίες.
Ασφαλώς έχω απευθυνθεί σε διάφορους γιατρούς, έχω κάνει διάφορες εξετάσεις (ΗΚΓ, υπερηχογράφημα, τεστ κοπώσεως), εξετάσεις αίματος, πέρσι έκανα ένα αρκετά εκτεταμένο τσεκ απ κλπ. Καμία από τις εξετάσεις δεν έδειξε κάτι σοβαρό ή ανησυχητικό.
Αναγνωρίζω, ότι είμαι φοβιτσιάρης, δηλδή με το παραμικρό βάζω με το μυαλό μου ότι πάσχω από διάφορες -και άσχημες- ασθένειες. (έχω σκεφτεί ότι μπορεί να πάσχω από σοβαρές καρδιοπάθειες, όγκους σε διάφορα σημεία του σώματος, HIV κλπ). Αν σε αυτά προσθέσει κανείς ότι ψάχνω κάθε σύμπτωμα στο διαδίκτυο το οποίο αναφέρει διάφορες αιτίες καταλαβαίνετε ότι ένα σύμπτωμα που έχω μπορεί να πολλαπλασιάζεται!
Συνήθως μετά από εξετάσεις που κάνω, και βγαίνουν καλές το σύμπτωμα εξαφανίζεται για να εμφανιστεί λίγο καιρό αργότερα. Δεν είναι συνεχόμενα τα συμπτώματα, αλλά μπορεί να διαρκέσουν από μερικές μέρες έως μερικές εβδομάδες, να εξαφανιστούν επίσης για μερικές μέρες/ εβδομάδες και ξανά τα ίδια.
Από άγχος επίσης, όπως μου είπαν, μου εμφανίστηνε σε ένα μικρό μέρος του προσώπου αλωπεκία (δηλαδή σε ένα μέρος του προσώπου σε μορφή κέρματος δεν βγαίνουν γένια, μου είπαν ότι θα ξαναβγούν και ότι είναι τυπικό σύμπτωμα άγχους).
Έχει κανείς άλλος τέτοια συμπτώματα; Είναι σύμπτωμα άγχους; Πώς τα αντιμετωπίζετε συνήθως;