Quote:
Originally posted by mariafc
κούκλα μου γεια σου. Καταρχήν να ευχηθώ από καρδιάς ο πατέρας σου να τα καταφέρει με τη δοκιμασία που περνάει και σύντομα όλα να ναι παρελθόν.
Δυστυχώς και εγώ μπλέχτηκα στον επικίνδυνο δρόμο της ανορεξίας. Ημουν παχύσαρκη και όταν πια αδυνάτισα άρχισε ο φόβος μου να μην ξαναπαχύνω και τότε ξεκίνησαν οι τρέλες. Πάλεψα για περίπου 1-1,5 χρόνο. Μακάρι την αντοχή που επέδειξα σε σχέση με το φαί να την έδειχνα και άλλα πράγματα. Θα μουν πολύ καλύτερα από ολες τις πλευρές. Εφτασα να ζυγιζω 40 κιλά και φυσικά εδώ και τρία χρόνια αγνοώ την λέξη περίοδος για να μην μιλήσω για τα άλλα θέματα υγείας. . Σου γράφω τη δική μου ιστορία για να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη σε αυτό το γολγοθά. Εδώ είμαστε για να τραβήξουμε όλες μαζί την ανηφόρα. Το δικό μου κλικ στο μυαλό έγινε τον περασμένο Αύγουστο. Σήμερα 8 μήνες μετά είμαι πλέον στα 55 κιλά και μετά απο καιρό αισθάνομαι πλέον δυνατή. Ναι ναι είμαι σε ενα μεταβατικό στάδιο αυτή τη στιγμή που το μυαλό αρνείται να δεχτεί ακόμα κάποια πράγματα, που τρελαίνομαι όταν παρω μισό κιλό, που συνδέω τα προβλήματα μου με το φαγητό, που όταν είμαι στενοχωρεμένη αρχίζω να τρώω ότι σαβούρα βρω μπροστά μου γιατί μου χουν βγει όλες οι στερησεις τόσων χρόνων όμως όχι αγαπημένη μου φίλη δε θα της κανουμε το χατήρι της κυρίας ανορεξίας. Να πάει από κει που ήρθε. Πάντα θα ναι εκεί και θα παραμονεύει, πολλές φορές αναρωτήθηκα αν όντως υπάρχει οριστική γιατρειά αλλά είναι στο δικό μας χέρι να μην βαδίσουμε ξανά σε τέτοια μονοπάτια. Είναι καιρός να πάψουμε να κάνουμε κακό στον ευατό μας, να μαζεψουμε τα κομμάτια μας. Είναι δύσκολο το ξέρω, καθε μέρα παλεύω με τους δαίμονες μου όμως αξίζει η προσπάθεια δε νομίζεις?
Προσπαθησε να τρέφεσαι σωστά. Έστω αρχικά αυτό το λίγο που μπορείς και κάθε μέρα φρόντιζε να κάνεις ένα βήμα παραπάνω.
Σε σχέση με τον πρώην φίλο σου δε μπορώ να σε συμβουλεύσω απλά το μόνο που έχω να πω και χωρίς να θέλω να επέμβω σε καμία περιπτωση είναι φρόντισε όσο είναι αυτό εφικτό η όλη κατάσταση που υπάρχει μεταξύ σας να μην αποτελεί τροχοπέδη για την εξέλιξη σου. Η προσωπική σου ηρεμία και υγεία προέχουν.
Κουράγιο κοπέλα μου. Τα κατάφερες ήδη μια φορά, μπορείς και δεύτερη.
Συγνώμη αν σε κούρασα ή αν σε ενόχλησα με κάτι που έγραψα δεν είμαι καλή στα λόγια και τις συμβουλές απλά θέλω να ξέρεις ότι εδώ θα βρεις υποστήριξη και βοήθεια σε ότι χρειαστείς.
Ελπίζω την επομενη φορά που θα διαβάσω νέα σου να ναι πιο ευχάριστα. Και πάλι περαστικά στον μπαμπά σου.
σε ευχαριστω..:) χαιρομαι που κι εσυ τα καταφερνεις..ειναι τρομακτικα δυσκολο ολο αυτο.Αλλα του πουστη!μπορουμε να το ξεπερασουμε..ε?