Χθες πεινουσα υπερβολικα πολυ κ αποφασισα να κανω μια σουπα με ο,τι ειχα... βγηκε τοσο νοστιμη και με φουσκωσε οποτε σκεφτηκα να τη μοιραστω μαζι σας! Τι λετε να γραφαμε διαφορες συνταγες που μας αρεσαν και που μας χορτασαν?
Printable View
Χθες πεινουσα υπερβολικα πολυ κ αποφασισα να κανω μια σουπα με ο,τι ειχα... βγηκε τοσο νοστιμη και με φουσκωσε οποτε σκεφτηκα να τη μοιραστω μαζι σας! Τι λετε να γραφαμε διαφορες συνταγες που μας αρεσαν και που μας χορτασαν?
Σε κανονικη κατσαρολα που γεμισα μεχρι τη μεση με νερο, οταν αυτο εβρασε, εριξα μεσα: 2 κυβους χορταρικων, 2 καροτα, 1 ντοματα, 4 πολυ μικρα πατατακια, 1κρεμμυδι μικρο, 1 μεγαλο κολοκυθι, 2 πιπεριες πρασινη κ κιτρινη, 1 μεγαλο κολοκυθι, ολα ψιλοκομμενα και με αρκετο μαυροπιπερο... εφαγα 2 μεγαλες κουπες κ εχει περισσεψει κ για σημερα :D
Το μεταφέρω ατόφιο από το άλλο τόπικ για όποιον δε το έχει υπ'όψιν
Originally posted by Lily
κορίτσια, δείτε τι βρήκα! και το δοκίμασα και είναι σούπερ!
Τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις!!!!
* Πατάτες
* Ελαιόλαδο
* Ρίγανη
* Αλάτι
1. Καθαρίζουμε, πλένουμε, σκουπίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα νερά και κόβουμε τις πατάτες όπως θα τις κόβαμε για τηγάνι.
2. Τίς βάζουμε σε ένα ταψί αντικολητικό.
3. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη.
4. Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά.
5. Ψήνουμε στον αέρα στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
(Eγώ τις έβαλα στη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολα, ούτε ταψί δε πλένουμε)
Με 1 κουταλιά της σούπας στο χέρι ανακάτεψα τις πατάτες και πρόσθεσα αλάτι και ελάχιστη πάπρικα γλυκιά. Αφού βγήκαν (20'-200oC & 15'-180oC) ψιλοτριμμένη ρίγανη να μην καεί και ορίστε!! Καλύτερες κι απο τηγανιτές!
καλα αυτη ειναι θεικη συνταγη! Κ εχω κατι πατατουλες απο το χωραφι σκετη γλυκα! Θα το κανω την Κυριακη οπωσδηποτε!
Για τη Barbie μας, αλλά γιατί όχι και για όλες μας?
Μια υπέροχη συνταγούλα, με θερμίδες όσο η βραστή εκδοχή!
Μαριναρισμένο κοτόπουλο
Υλικά
1 φιλέτο κοτόπουλου
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομένο
λίγο λευκό κρασάκι
1/2 πορτοκάλι στιμένο
1/2 λεμόνι στιμένο
1 σκελιδα σκόρδου καθαρισμένη ολόκληρη
(εγώ τη βάζω για άρωμα, αν θέλεις να τη φάς την ψιλοκόβεις)
απο μπαχαρικά
αλάτι,πιπέρι, πάπρικα, κόλιανδρο τριμένο (μη τον παραλείψεις δίνει φοβερό άρωμα, πάει η κοτοπουλίλα περίπατο)
και άν σου αρέσει τζίντζερ τριμένο (εγώ το βάζω το κάνει λίγο πιο εξωτικό)
Παρασκευή
Βάζω το φιλέτο σε ένα μπώλ αφού το ανοίξω οριζόντια να λεπτύνει λίγο. Προσθέτω όλα τα υλικά της μαρινάδας και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Οσο περισσότερο μένει τοσο το καλύτερο. Εγώ το βάζω συνήθως το πρωί πριν φύγω για δουλειά η αποβραδύς).
Όταν είναι να φαγωθεί, το ψήνω στο αντικολλητικό τηγανάκι μέχρι να ροδίσει, κατα προτίμηση σε αυτό που έχει τα αυλάκια.
Δε θέλει πολύ, περίπου 10'
Θεός! ούτε για αστείο το απλό ψητό η βραστό κοτόπουλο!
Μπρόκολο γκρατέν
Πέρνουμε το μπρόκολο και το χωρίζουμε σε μπουκετάκια.
Το βράζουμε σε αλατισμένο νερο για περίπου 7' να μη μαλακώσει πολύ. Συνήθως εγώ βάζω και καμιά πιπεριά κόκινη,πράσινη,κ.λ.π
η και καροτάκι.
Στραγγίζω πολύ καλά στο τρυπητό να μην υπάρχουν υγρά.
Λαδώνω ένα πυρεξάκι και απλώνω τα λαχανικά.
(εδώ άν θέλεις βάζεις λωρίδες από ζαμπόν γαλοπούλας, εξαρτάται από τη διατροφή που ακολουθείς)
Πέρνω ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και το κτυπώ με 2 κ.σ. λαδάκι, αλάτι ,πιπέρι, και λίγο μοσχοκάρυδο.
Χτυπώ 2 αυγά και προσθέτω τριμμένο τυρί γκούντα η άλλο τυρι της αρεσκείας σου που να λυώνει. Και το φινα χαμηλά λιπαρά κάνει.
Ενώνω τα δύο μίγματα, γιαουρτιού και αυγών απλώνω πάνω στα λαχανικά, και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο
για περίπου 30' λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Οι ποσότητες των υλικών εξαρτώνται από την ποσότητα των λαχανικών, τις μερίδες που θέλουμε να κάνουμε κ.λ.π.
Οι ποσότητες που δίνω εδώ είναι για 2 μερίδες.
Καλή όρεξη!
καλη δεν θα πει τιποτε!!! θεικες γευσεις....δεν μου λες αν αυτα τα μαγειρεψεις πρωι και τα φας απογευμα, ειναι ακομη νοστιμα? καλα, εισαι φοβερη μαγειρισσα, δεν το συζητω
Κανένα πρόβλημα αγάπη μου, όποτε θέλεις τα τρώς, ίσως να χρειαστεί λίγο ζέσταμα
το σουφλεδάκι.
Το καλό είναι οτι δε καταλαβάινεις δίαιτα έτσι.
Ευχαριστώ Barbie μου, κι εσύ δε πάς πίσω! Αυτή η πανακότα σου, ιστορική έμεινε :D
που ειναι γραμμενη αυτη η ιστορικη πανακοτα???το λατρευω αυτο το γλυκο,υπαρχει και σε διαιτικη εκδοχη?????
καλα, αμα σου πω οτι δεν θυμαμαι....
Εγώ φιάχνω αυτή για να μου φεύγει η τρέλλα, είναι πειραγμένη πανακότα, αλλά πολύ καλή για τις κρίσεις
γλυκού, τη τρώω στο ελεύθερο γεύμα κυρίως
Συστατικά
* 400 ml. γάλα 0%
* 1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη (για φύλλα θα λέει την αναλογία πάνω στη συσκευασία)
* 30 ml. λικέρ αμαρέτο
* προαιρετικά1 σφηνάκι καφέ εσπρέσο
* 2 βανίλιες
* προαιρετικά 1/2 κούπα ζάχαρη
παρασκευή
1. Σε λίγο νερό βάζετε τη ζελατίνη να φουσκώσει.
2. Στο μεταξύ σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα, το λικέρ, τις βανίλιες και τον καφέ να βράσουν.
3. Ρίχνετε το καυτό μίγμα στο μπωλ με τη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά να λιώσει.
4. Μοιράζετε το μίγμα σε 4 μπολάκια.
5. Βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε να παγώσει για 4 ώρες περίπου.
Εννοείται οτι αν σας αρέσει η λευκή παραδοσιακή πανακότα, παραλείπετε τον καφέ.
Μπορείς να πασπαλίσεις λίγο κακάο σκόνη επάνω
ούτε εγώ θυμάμαι, αλλά σε κάποιο τόπικ μιλησες πάλι για πανακότα που θα έφιαχνες...Quote:
Originally posted by BARB3
καλα, αμα σου πω οτι δεν θυμαμαι....
η αληθεια ειναι οτι ειχα καταγραψει πριν καμια 10αρια μερες μια πανακοτα απο τον παρλιαρο αλλά δεν ηταν light οποτε αστη καλυτερα να μη τη σκεφτομαι. μαλλον θα την ειχα αναφερει καπου. αληθεια εγω γιατι δεν βρισκω φυλλα ζελατινης στα SM?
μιαμ σε λιγο θα με κανετε κ αντι να παω γυμναστηριο θα παω να μαγειρεψω! γιαυτο αποχωρω :D τελεια συγκεντρωστε ττα ολα εδω για τις επιδοξες μαγειρισσες...καποτε θα μαγειρεψουμε!
εχω κ ενα βιβλιο με light συνταγες γνωστου μαγειρα, λεει θερμιδες κτλ... ομως δε μπορω να το διαβαζω για να σας τις γραψω...μου φερνει πεινα :D
δε μπορεί υπάρχει και σε φύλλα και σε σκόνη, κάπου κοντά με τις βανίλιες, τα ανθόνερα, μπαίκιν κ.λ.π. που βάζουμε στα γλυκά λογικά θα το έχουνQuote:
Originally posted by BARB3
η αληθεια ειναι οτι ειχα καταγραψει πριν καμια 10αρια μερες μια πανακοτα απο τον παρλιαρο αλλά δεν ηταν light οποτε αστη καλυτερα να μη τη σκεφτομαι. μαλλον θα την ειχα αναφερει καπου. αληθεια εγω γιατι δεν βρισκω φυλλα ζελατινης στα SM?