Quote:
Originally posted by badgirl
Οι τελευταιες μερες ηταν δυσκολες. Χωρις λογο ειχα εμμονη με την προσπαθεια που κανω για απωλεια βαρους.
Σκεφτομουν διαρκως το τι θα κανω με τη διαιτα κ τα κιλα μου, (που αμφοτερα πηγαινουν πολυ καλα), και χθες βραδυ απλα λυθηκε ο γριφος μονος του.
Οταν εχουμε μπει στο σωστο μονοπατι απλα δε χρειαζεται να κανουμε τιποτε παραπανω, οσο σκεφτομαστε κατι τοσο κολλαει το μυαλο κ δε προχωρα.
Ειχα κολλησει με το αν θα ξαναπαω στο διατολογο ή οχι, αν θα μπαινω συχνα στο σαιτ ή οχι, αν θα τρωω συχνα παροτι δε πειναω ή οχι, αν θα γυμναζομαι συχνα παροτι δεπρεπει ή οχι. Και στο τελος αναρωτηθηκα προς τι τοσα διλληματα?
Κανουμε την προσπαθεια μας κ ο,τι μας βοηθα το κραταμε κ ο,τι μας κανει πισω ή μας κουραζει το κοβουμε.
Πχ ο διαιτολογος, παροτι πηγα μονο δυο φορες κ εχω χασει οσα επρεπε, νιωθω οτι δε θα μου προσφερεει κατι. Εγω τον καθοδηγω τι θελω να φαω, ποσο (ταχω μαθει πια, πηγαινα κ παλιοτερα κ μαλιστα για πολυ καιρο).
Θα μου πειτε γιατι πηγα αυτη τη φορα...πηγα για να μιλησουμε γιατι πριν 3 βδομαδες ενιωθα την αναγκη της παρουσιας διαιτολογου, τωρα παλι δε τη νιωθω.
Εχω συνηδειτοποιησει οτι μονη τρεφομαι τοσο καιρο, μονο εγω μπορω να καθορισω αν θα φαω σωστα ή οχι, μονο εγω εχω μεσα μου τη δυναμη να καθοδηγησω το σωμα μου κ κανεις αλλος... Σιγουρα καποιες στιγμες χρειαζομαι μια ωθηση, ενα "σπρωξιμο" ψυχολογικο αλλα κι αυτο ειναι ποτε αρκετο? Μετα τι? θα εξαρτηθω απο ενα ανθρωπο, ενα σαιτ ή μια διαιτα?
Πρεπει να μαθουμε μονοι μας να τρωμε σωστα, να ακουμε το σωμα μας, να του δινουμε χρονο να μιλησει κ οχι να τρωμε τη μια μπουκια μετα την αλλη.
Η' ειναι περιεργη μερα αυτη που ξημερωσε 'η ειναι η καλυτερη της ζωης μου...Νιωθω οτι εχω πλεον κατι που πριν δεν ειχα, δυναμη να το πω? πεισμα? γνωση? ολα μαζι? δεν ξερω γιατι ουτε τι αλλαξε, αυτο που ξερω ειναι πως ειναι στο χερι μας να παρουμε τη ζωη κ τον εαυτο μας στα χερια μας. Δεν χρειαζομαστε κανενα, ουτε ζυγαριες, ουτε συγκεκριμενες διαιτες, ουτε διαιτολογους, ουτε γυμναστες, οολα ειναι μεσα μας, απλα ολοι αυτοι μας βγαζουν τον καλυτερο εαυτο μας! Γιατι να τον θαβουμε μονοι μας?
MAKPAN το καλυτερο τοπικ που εχω διαβασει.Συμφωνω 1000%!