Καλημερα σε ολους.Χθες ηταν η πρωτη φορα στη ζωη μου που πηγα σε γιατρο για να αντιμετωπισω την καταθλιψη και προτιμησα τον ψυχιατρο του δημοσιου νοσοκομειου,μιας και ειμαι ασφαλισμενος στο ΙΚΑ.Ομως το ΙΚΑ δεν εχει λεει συνεργασια με τα νοσοκομεια και μου ζητησαν 3 ευρω για την επισκεψη... :o
Πηγα στο γιατρο,ακουσε τα προβληματα μου και αφου εδειξε να ψηλοβαριεται με την ολη κατασταση,μου λεει με ενα υφος αποβλακωμενο εντελως: "και τι θες να κανουμε τωρα?" Του λεω,"γιατρε,εμενα ρωτας?" και μετα λεει,"καλα,θα σου γραψω ενα φαρμακακι,αλλα ελαφρυ,να δουμε πως θα παει και ελα σε κανα μηνα παλι" αφου διεγνωσε αγχωδη καταθλιψη,αν και αμφιβαλω για το αγχωδη,μιας και πιστευω ο ορος δυσθυμικη καταθλιψη μου ταιριαζει καλυτερα..Τεσπα,μου εγραψε το Wellbutrin XR των 150mg και μου ειπε πως για να μην το πληρωσω και να με καλυψει το ταμειο μου,επρεπε να κλεισω ραντεβου πρωτα με ενα γιατρο του ικα και να παω να μου γραψει το φαρμακο..Τελικα ειχα ενα γνωστο γιατρο,παθολογο και μου το εγραψε αυθημερον,οποτε πηγα στο φαρμακειο και το πηρα εντελως δωρεαν.
Πριν φυγω απ το Δημοσιο Νομαρχειακο νοσοκομειο της περιοχης μου,ρωτησα την κοπελα αν το ικα εχει συνεργασια με αλλους γιατρους στα νοσοκομεια και μου ειπε πως δεν εχει και πρεπει να πας στο ικα και να παρεις παραπεμπτικο,για μερικες περιπτωσεις που καλυπτει,για να μην πληρωσεις αυτα τα 3 ευρω.Και τη ρωτησα,αν σπασει κανεις το ποδι του και παει στα επιγοντα και εχει ικα,τοτε θα πρεπει να πληρωσει? Και μου λεει,μαλιστα κυριε.. Και της λεω,"Τοτε,οταν καποιος σπαει το ποδι του,πρεπει να πηγαινει πρωτα στα γραφεια του ικα για παραπεμπτικο και μετα να ερχεται εδω στα επιγοντα για αντιμετωπιση του συμβαντος για να ειναι καλλυμενος?" Και με κοιταζε περιεργα..!
Anyway,το θεμα που με απασχολει περισσοτερο ειναι αν αυτο το φαρμακο που μου εδωσε αυτος ο βαριεστημενος "εργαζομενος" του δημοσιου,κανει για την καταθλιψη και αν το εχει παρει κανεις θα θελα να μαθω αν αντιμετωπισε παρενεργειες σεξουαλικες και αλλες διαταραχες,'η τεσπα αν ειδε καμμια βελτιωση τελικα..