Κυκλική λήψη υδατανθράκων
Από χτες που ανέφερα τη συγκεκριμένη διατροφή με ρωτάει πολύς κόσμος για το πως ακριβώς λειτουργεί και τι αποτελέσματα έχει.
Καταρχήν μου την έδωσε διαιτολόγος, πράγμα που για μένα της δίνει κάποια αξιοπιστία.Επειδή ερχόταν σπίτι μου, με παρακολουθούσε και στις ποσότητες, που σας διαβεβαιώνω δεν ήταν καθόλου μικρές. Μερικές φορές άφηνα κιόλας φαγητό στο πιάτο μου.
Σε μένα είχε άριστα αποτελέσματα, έχασα τα τελευταία κιλά και κυρίως έχασα σχεδόν μόνο λίπος. Γιατί αυτό κάνει αυτή η διατροφή, σοκάρει τον οργανισμό ώστε να χάνει μόνο λίπος.
Λειτουργεί ως εξής: τη μια μέρα τρώμε μόνο υδατάνθρακα(μακαρόνια, ψωμί, ρύζι, πατάτα, φρούτα) και την επόμενη μόνο πρωτείνη(κρέας, ψάρι, αυγά, γαλακτοκομικά). Έτσι αδειάζουν οι αποθήκες γλυκογόνου στον οργανισμό, αλλά δεν τον βάζουμε σε κατάσταση άμυνας, όπου και σταματάει να καίει. Αντίθετα την επόμενη του ξαναδίνουμε υδατάνθρακα και αρχίζει να καίει με γρήγορο ρυθμό.
Λάδι βάζουμε κανονικά. Λαχανικά εννοείται όσα και όποτε θέλουμε. Απαγορεύονται η ζάχαρη και τα αναψυκτικά. Εννοείται ότι αν μπορούμε να είναι ο υδατάνθρακας ολικής αλέσεως, ακόμα καλύτερα.
Δύκλολη δεν είναι από την άποψη ότι δεν πεινάς. Και τρως αγαπημένα φαγητά όπως λαδερά, μακαρόνια, όσπρια, κοτόπουλο ψητό, ψάρι τηγανητό κλπ
Γενικά όμως δε με δυσκόλεψε. Γρήγορα τη συνήθισα και σήμερα έχασα και το τελευταίο μου κιλό. Επιτέλους 55 μετά από χρόνια! :)