Quote:
Originally posted by Ava
Γειά σου Λίνα! Πολύ αισιόδοξα όσα έγραψες και αληθινά.
Να ρωτήσω όμως κάτι? Αφού όλα είναι στο μυαλό μας, γιατί εγώ εξακολουθώ να τη θέλω τη ρημάδα την πίτσα? Πώς να το αλλάξω αυτό το μυαλό? Χθες για παράδειγμα έφαγα μία ντοματοσαλάτα, ένα ατομικό ψωμάκι και μετά ένα πορτοκάλι. Και μετά είπα πεινάω κι άλλο. Ο φίλος μου επισήμανε πως δεν πεινούσα, απλά ήθελα τα αγαπημένα μου σκουπίδια. Και νιώθω όντως πως αν έτρωγα έστω και ένα μικρό σκουπιδάκι, αν και δεν θα χόρταινα πραγματικά, θα σταματούσα την κλάψα περί πείνας.
Κάνω κανά δύο κολπάκια και με ξεγελάω, το τελευταίο μου είναι να αντικαθιστώ τα γλυκά με φρούτα. Περπατάω αναγκαστικά, γιατί πρέπει. Νιώθω όμως σαν να πηγαίνω σε ειδική αποστολή, γιατί δεν αγαπώ την άθληση. Προσπαθώ να με πείσω πως δεν είναι άσκηση, μια απλή βόλτα είναι.
Επανέρχομαι λοιπόν στην ερώτησή μου. Πώς να μας πείσουμε πως η άσκηση δεν είναι άσκηση, αλλά βόλτα, πως το πορτοκάλι είναι γλυκό, πως η σαλάτα είναι καρμπονάρα? Φαντάζομαι πως μετά το πέρας της προσπάθειας θα το έχουμε ήδη καταλάβει, θα είμαστε περήφανες και χαρούμενες, τι γίνεται όμως στο μεταξύ? Πώς να κάνουμε ευκολότερη την προσπάθειά μας?
Γιατί, πώς, σε έπρηξα στις ερωτήσεις, αλλά θα ήθελα πραγματικά την άποψή σου ή και όσων άλλων θελήσουν να απαντήσουν. Και φυσικά γνωρίζω πως αυτό που κάνω τώρα και το θεωρώ καινοτομία, είναι τρόπος ζωής για τον υγιή κόσμο. Τρώγωντας υγιεινά, όχι δεν ανακάλυψα την Αμερική, με έβαλα απλά στο πρόγραμμα που έπρεπε να ήμουν εδώ και χρόνια και πρέπει να ακολουθήσω για το υπόλοιπο της ζωής μου.