Quote:
Originally posted by balonaki
Καλησπέρα.
Αποφάσισα να γραφτώ στο φόρουμ γιατί χθες έκανα μια συνειδητοποίηση για τον εαυτό μου. Πρέπει να αποδεχτώ το βάρος μου και να καταπολεμήσω τις ψυχολογικές αηδίες που με πιάνουν με αποτέλεσμα τη συνεχή απώλεια και επαναπρόσληψη κιλών. Και ένας καλός τρόπος θα ήταν να μοιραστώ τις ανησυχίες μου με ανθρώπους που θα καταλάβουν για τι πράγμα μιλάω.
Είμαι 25 χρονών, και πάντα ήμουν ευτραφής. Μπουλούκα θα έλεγα. :) To make the long story short, στα 18 είχα ξεπεράσει τα 100 ( με ύψος 175 και αθλητικό σωματότυπο) , έχασα 20 κιλά εύκολα, μόνη μου, με γυμναστήριο, ισορροπημένη διατροφή κλπ.. και έκτοτε προσπαθώ να φτάσω τα 70. Πρόπερσυ το καλοκαίρι ήμουν 73, μετά ήρθε μια μεγάλη ερωτική απογοήτευση, πάχυνα, ξανα αδυνάτισα, ξαναπάχυνα, ξανααδυνάτισα , μετά ήρθε ο θυροειδής, μετά ένας θάνατος, για να μην πλατιάζω, τα τελευταία 2 χρόνια ανεβοκατεβαίνω μεταξύ 78 και 88 κιλών.
Εντάξει, πλέον δηλώνω πως δεν με απασχολεί η εμφάνιση μουκαι έχω δεχτεί τον εαυτό μου έτσι και προσπαθώ να χάσω τα κιλά που θέλω. Αυτό που με ενοχλεί αφάνταστα είναι οι κρίσεις υπερφαγίας που με πιάνουν, είτε απο στεναχώρια, είτε από άγχος, είτε από κάλλο στον εγκέφαλο! Τελευταίο επεισόδειο πριν κάτι μέρες, το οποίο κράτησε 5 μέρες. Είναι πάρα πολύ περίεργο το συναίσθημα να θες σαν τρελή να φας κάτι, να ξέρεις οτι θα σε βλάψει όμως (στην δίαιτα που τηρούσες ευλαβικά 2 βδομάδες), αλλά παρόλα αυτά να παίρνεις κρέπα με διπλή σοκολάτα και μπισκότο και μισο κιλό παγωτό, με ένα αίσθημα ενοχής, λες και κάνεις κάτι παράνομο, και να το τρως κρυφά για να μην σχολιάσουν οι γονείς σου.. Τραγικό θα το έλεγα...
Ή να σκέφτεσαι συνέχεια πως άν τόσο καιρό έχανες έστω μισό κιλό το μήνα, τώρα θα ήσουν 10 κιλά κάτω.. Ή να θέτεις συνέχεια στόχους και να λες "τάδε του μηνός πρέπει να είμαι τόσα κιλά". Είναι πολύ ψυχοφθόρο, και καταναγκαστικό... Ή να βλέπεις το πολύ φαγητό σαν τιμωρία για κάτι που δεν έγινε όπως το είχες σχεδιάσει....
Anyway, συγνώμη για το τεράστιο ποστ, καλώς σας βρήκα και με βρήκατε, ελπίζω μέσα από αυτό το φόρουμ να βρω κάποια συμπαράσταση και και επιτέλους να λύσω (κυρίως το ψυχολογικό) πρόβλημα των κιλών . :)
Και εγω καινουρια ειμαι στο forum και νιωθω ακριβως οπως περιγραφεις. Ειμαι 83.5 κιλα, 30 ετων και τα τελευταια 5 χρονια παλευω να χασω 10 κιλα, ολο χανω και ολο παιρνω. Καθε βραδυ (και δεν υπερβαλω) το σκεφτομαι. Λεω "ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΩ ... ΤΟΣΑ ΚΙΛΑ". Το βλεπω και στον υπνο μου...