Διατροφή ή πιο επεμβατικές μέθοδοι;
Καλησπέρα.Eίμαι 36 χρονών με ΔΜΣ 43.Είμαι 110 κιλά και ύψος 160.
Δεν έχω κάνει δίαιτα τα τελευταία χρόνια εκτός από ένα σύντομο διάστημα που έχασα 9 κιλά και τα πήρα αμέσως.
Δεν ξέρω γιατί τρώω.Έχω πάρα πολύ άγχος με τη δουλειά και γενικά δεν είμαι ευτυχισμένη στον επαγγελματικό τομέα.Ζω σε μια κατάσταση συνεχούς stress.Σε προσωπικό επίπεδο είμαι πολύ καλά.Είμαι παντρεμένη με ένα παιδί.
Θέλω να αδυνατίσω αλλά......η σκέψη είναι μόνο στο φαγητό.Τρώω για να τρώω.Δεν πληρώ τα κριτήρια κάποιας συγκεκριμένης διατροφικής διαταραχής.Υπάρχει μια συνεχής βουλιμία και τρώω όταν δεν πεινάω,όχι μεγάλες ποσότητες απλά τσιμπολογάω όλη μέρα.
Τον τελευταίο χρόνο πάω σε ψυχίατρο για ψυχοθεραπεία λόγω παραμελημένης επιλόχειας κατάθλιψης.Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα έντονο και δεν έδωσα σημασία μετά τη γέννα αλλά μετά από χρόνια η δυσθυμία αυτή με καταπόνησε και εκδήλωσα πιο έντονα συμτώματα.Πήγα στον ψυχίατρο,πήρα για 6 μήνες αντικαταθλιπτικά και τώρα κάνω μόνο ψυχοθεραπεία.
Το θέμα της διατροφικής συμπεριφοράς το έχουμε συζητήσει(είναι κάτι που το έχω από 18 χρονών περίπου) αλλά δεν με εχει βοηθήσει σε κάτι ούτε το φάρμακο ούτε η ψυχοθεραπεία.
Δεν θέλω να κάνω κάποια επέμβαση γιατί φοβάμαι και γιατί πιστεύω ότι εφόσον εμπλέκεται ένας σοβαρός ψυχολογικός παράγοντας δεν θα έχει αποτέλεσμα.Το μόνο που σκέφτηκα είναι το ενδογαστρικό μπαλόνι που έχει εγκαταληφθεί όπως βλέπω.
Είναι πια επιτακτική ανάγκη να χάσω τα κιλά μου.Έχω πολυκυστικές ωοθήκες,θέλω να κάνω 2ο παιδί,μεγαλώνω.
Το site αυτό μου έδωσε θάρος ότι μπορώ και εγώ να τα καταφέρω.
Πιστεύετε από την εμπειρία σας ότι μπορώ να τα καταφέρω μόνο με δίαιτα;