Καλησπερα σας, συνηδειτοποιησα εδω και αρκετο χρονο οτι ενας απο τους βασικους λογους που δεν μπορω να αδυνατισω ειναι η διαμονη μου στο σπιτι.
Ειμαι 29 ετων και μενω ακομα στο πατρικο μου (μαμα, μπαμπας, αδελφη) και εκτος απο το γεγονος οτι η συμβιωση αυτη περιοριζει την ανεξαρτησια μου δυστυχως δεν περιοριζει τα κιλα μου.
Για να καταλαβετε:
Μπαμπας :ειναι κοντα 80 ετων και παιδι της κατοχης , θελει παντα τουλαχιστον 2 φρατζολες ψωμι στο σπιτι για "να υπαρχουν", δεν πεταμε ποτε φαγητο και οι μονιμες ερωτησεις του ειναι"εφαγες?" και "θα φας" και "θες να παω να παρω..."(και αν πεις ναι φερνει 3 τουλαχιστον).
Μαμα: περιπου 66 ετων μεγαλωσε καταπιεσμενη σε "ξενο"σπιτι οταν την εστειλε η μαμα της απο το χωριο στην Αθηνα να βοηθαει την ανυπαντρη θεια και του 3 ανυπαντρους θειους της, παντρευτηκε στα 35 της με προξενειο τον μπαμπα μου και γενικως ειναι ανασφαλης καθως ειναι και εκεινη παχυσαρκη και την νοιαζει υπερβολικα το "τι θα πει ο κοσμος". Αποτελεσμα: απο την μια με ταιζε και απο την αλλη μου ελεγε "μην το φας αυτο θα σε λενε χοντρη".(σημ. κανενα παιδακι δεν με ειπε ποτε χοντρη -ισως γιατι το προλαβαινα εγω- αλλα παντα επειδη φοβομουν και φοβαμαι μην το ακουσω κλεινομουν στον ευατο μου)
Αδελφη: 26 ετων, 50 κιλα, 1.64, ξανθια με γαλαζια ματια(καμμια σχεση με εμενα). Επαθε πνευμονια στα 4 και επειδη δεν ετρωγε μας εβαζε η μαμα μου 6 ωρες καθε γευμα στο τραπεζι μεχρι να φαει 2 μπουκιες η μικρη ενα ταψι εγω(εκει στην ηλικια των 7 ξεκινησε ο ανηφορος των κιλων και το μαρτυριο της ζωης μου). Η μικρη απο την πιεση που της ασκουσε η μαμα απεκτησε μια φυσικη αρνηση προς το φαγητο (οχι σε σημειο ανορεξιας, απλα τρωει μονο οταν πειναει και οσο χρειαζεται για να χορτασει) και γενικα με καταλαβαινει, μονο που οταν ξεκιναω διαιτα σοβαρα , τοτε πειναει και αρχιζει τα παρε μου πατατακια και σοκολατα, αχ ποσο θα ηθελα μια πιτσα και τετοια... και με δυσκολευει(οχι επιτηδες )
μετα απο τα παραπανω και συν το γεγονος οτι ακομα η μαμα γκρινιαζει εαν δεν φαω το φαγητο που μαγειρεψε και το οτι τα παντα σπιτι γυριζουν γυρω απο το τι θα μαγειρεψει και τι θα φαμε αυριο συνηδειτοποιησα οτι πρεπει να αρχισω να ψαχνω για σπιτι. Δυστυχως τα οικονομικα μου δεν ειναι τοσα ωστε να μπορω να τα βγαλω περα ανετα.... και αν κρινω και απο τους γιατρους που θα πληρωνω για τα "εμφραγματα" των δικων μου με το που το ανακοινωσω μαλλον το βλεπω να καθυστερει.
εχει κανεις αναλογη εμπειρια?