Quote:
Originally posted by papa_justify
Τώρα θα σας πω κάτι κουφό: Όταν ήμουν μικρή, δεν υπήρχε περίπτωση να πιω καφέ ή τσάι αν δεν είχε μέσα ΠΕΝΤΕ κουταλάκια ζάχαρη. Ακόμα και με τόσα, πάλι πικρά και κακόγευστα μου φαίνονταν. Κάποια στιγμή, στα 18, μού είπε ένας γευσιγνώστης ειδικός του καφέ ότι ο καφές χάνει το γευστικό νόημά του ως ρόφημα με τη ζάχαρη. Δοκίμασα, λοιπόν, να πιω σκέτο καφέ μια μέρα [ήταν και μια ωραία ποικιλία για μηχανή φίλτρου] και συνειδητοποίησα τι μου έλεγε ο άνθρωπος. Το ίδιο μου συνέβη και με το τσάι, το οποίο πλέον μου φαίνεται ΓΛΥΚΟ από μόνο του. Από τότε, δεν έχω ξαναβάλει ζάχαρη σε αυτά τα δύο ποτέ. Πίνω εσπρέσο ζεστό ή φρέντο σκέτο και εκστασιάζομαι.
Ο καφές είναι άλλο πράγμα χωρίς τη ζάχαρη, ξυπνάς και μόνο από το άρωμα συν το ότι παίρνει νόημα η μέρα που αρχίζει όταν ξεκινάει με κάτι τόσο γευστικά δυνατό. Έναν καφέ πίνω τη μέρα, αλλά κάνει για δέκα όταν δεν καταστρέφεται από τη ζάχαρη και τη ζαχαρίνη. :-)
Δεν είναι καθόλου κουφό, απεναντίας είναι πασίγνωστο οτι η ζάχαρη καταστρέφει τον καφέ, είναι πολύ πιο γευστικά όλα τα ροφήματα σκέτα. Συμφωνώ μαζί σου, δεν είναι δύσκολο να το κάνεις