-
Σωματότυπος
Τον τελευταίο καιρό με έχει απασχολήσει το γεγονός ότι το στομάχι μου ξεχωρίζει από την κοιλιά μου. Όχι μόνον για αισθητικούς λόγους, αφού έχω 2 καμπύλες ευημερίας - μία αυτή του στομάχου και μία αυτή της κοιλιάς- αλλά και επειδή παρατήρησα έντονο πρήξιμο στο στομάχι. Οι περισσότεροι λένε ότι νιώθουν πρήξιμο στην κοιλιά. Με εμένα δεν συμβαίνει αυτό. Αν γνωρίζει κάποιος ή αν έχει τον ίδιο σωματότυπο θα ήθελα να μάθω τι νιώθει. Παίζει ρόλο το γεγονός ότι η διαδικασία πέψης καθυστερεί; το φαγητό μένει στο στομάχι πολλή ώρα; μήπως το πρήξιμο στην κοιλιά ουσιαστικά είναι στομάχου αλλά λόγω του ότι δεν ξεχωρίζει σε κάποιους το στομάχι από την κοιλιά μεταφράζεται σε κοιλιακό πόνο/δυσφορία;
-
Μπορεί.Πάντως υπάρχουν τροφές που σε κάποιους"πέφτουν βαριές",οπότε σίγουρα μένουν στο στομάχι περισσότερη ώρα.Εγώ πρηξίματα κάνω από το λάχανο αλλά και το κρεμμύδι,κάποιες φορές το σπανάκι,το γάλα με πειράζει(δυσανεξία στη λακτόζη),αλλά με πειράζουν και στο έντερο,πονάω και έχω σφιξίματα όποτε τα τρώω.Καθώς είμαι χορτοφάγος δεν έχω την πολυτέλεια να βγάλω πολλά είδη από τη διατροφή μου,τα τρώω και ας πρήζομαι,εξάλλου μου αρέσουν.
-
υπάρχει ένα γάλα (delact) χωρίς λακτόζη, το δοκίμασες; εγώ το δοκίμασα. Γλυκίζει λίγο σε σχέση με τα άλλα. Είναι ευχάριστο σε γεύση πάντως... σχεδόν δεν έχει διαφορά . Κι εμένα μου προκαλούν φούσκωμα τα χόρτα. Έχω φτάσει σε φάση όμως το στομάχι, να είναι πιο φουσκωμένο από την κοιλιά και σχεδόν να την κρύβει. Θα πάω για αναλύσεις την βδομάδα που μας έρχεται. σίδηρος 8 και πίεση error! να δω τι θ'απογίνω. Μάλλον έχω το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας.
-
Νεφελάκι αυτό που λες για το στομαχι που προεξέχει, υπάρχει περίπτωση να είναι σύμπτωμα ευερέθιστου εντέρου, πιέζει το έντερο που διογκώνεται το στομάχι προ τα πάνω και αυτό δείχνει να προεξέχει.
Θα πρέπει να το τσεκάρεις όμως για να είσαι σίγουρη .
Για το στίγμα, ο σίδηρος σε συνδυασμό με την αιμοσφαιρίνη και τον αιματοκρίτη δηλώνουν την ύπαρξη του