Αργή και βασανιστική(;) απώλεια κιλών!
Πάντα πίστευα και πιστεύω οτι ο πιο σωστός τρόπος για να χάσεις κιλά είναι να ακολουθήσεις μια τακτική σωστής διατροφής για την απώλεια κιλών. Γνωρίζω φυσικά οτι μερικοί επιλέγουν πιο δραστικές μεθόδους (χάπια, χειρουργικές επεμβάσεις κλπ), είτε γιατί υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, είτε γιατί τα κιλά που θέλουν να χάσουν είναι πάρα πολλά (πάνω απο 20/25), είτε για άλλους προσωπικούς δικούς τους λόγους.
Πιστεύω οτι δεν μπορει κανείς να έχει την απαίτηση να χάσει 15 και 20 κιλά σε μερικούς μήνες όταν έκανε χρόνια να τα πάρει.
Φυσικά αυτό στη θεωρία ακούγεται πολύ καλό, στη πράξη όμως είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πόσοι και πόσες απο μας δεν έχουμε ξεκινήσει δίαιτα, θέτοντας πολλές φορές υπερβολικούς στόχους απώλειας, με αποτέλεσμα όταν δε τους πετυχαίνουμε να απογοητευόμαστε και χωρίς να το καταλάβουμε να γυρνάμε στις παλιές κακές μας διατροφικές συνήθειες;
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι άτομα που έχουν χάσει πολλά κιλά (20 με 30 ή και παραπάνω) με δίαιτα συστηματική, χωρίς χάπια κι επεμβάσεις, τι έχουν να μας πουν για την εμπειρία τους.
Ποιές ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της προσπάθειας τους αυτής, πόσο χρόνο τους πήρε και πόσα κιλά έχασαν συνολικά, τι ήταν αυτό που τους βοηθούσε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να συνεχίσουν, τι πιστεύουν οτι τους δημιουργούσε το μεγαλύτερο πρόβλημα στη προσπάθεια τους, πως ήταν/έγινε το σώμα τους ( χαλάρωση; ) και αν έκαναν κάτι γι αυτό (γυμναστική; τι είδους, πλαστικη; σε ποιά σημεία; ).
Στο τέλος όλης αυτής της προσπάθειας τρώνε φυσιολογικά και πάλι ή ακόμα προσέχουν τι θα φάνε; Ησυχάζεις ποτέ ή είναι πάντα κάτι που πρέπει να το προσέχεις;
Οι απορίες/σκέψεις αυτές προέκυψαν όταν ξαφνικά ένοιωσα μια λιγοψυχιά να το πω, κόπωση να το πω, δε ξέρω....σα να είμαι μέσα σ΄ενα τούνελ που παρότι ξέρω οτι κάπου στο βάθος έχει φως, αλλά δε το βλέπω ακόμα. Για να με βοηθήσω αποφάσισα να θέσω έναν κοντινότερο στόχο (5 κιλών) ως τις αρχές του επόμενου μήνα. Κάτι σαν ένα μικρό "φως" μέσα στο σκοτάδι του τούνελ μου.