1ος βαθμός παχυσαρκίας Οοοοps!!!
Χαιρετώ όλη την παρέα και καλώς σας βρήκα και από εδώ.
Νέο μέλος και θέλω να συστηθώ και να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία μου.
Με λένε Μαρίνα, είμαι 35 χρονών, 1.53 ύψος και φέτος 63 κιλά, για πρώτη φορά στην ζωή μου.
1ος βαθμός παχυσαρκίας, όπως λένε οι δείκτες...
Μέχρι τα 28 μου ήμουν 48κιλά, έπειτα από μια γερή στεναχώρια, κλεισούρα και κακή διατροφή, έφτασα τα 57κιλά, τα οποία σε διάστημα 5 μηνών μείωσα σε 50κιλά στα 29 μου χρόνια.
Από τα 29 μου μέχρι τα 34 μου ανεβοκατέβαινα 55-53κιλά, αλλά τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση ξέφυγε και αντί να σταθεροποιηθώ στα 53κιλά ανέβηκα 10κιλά σε ένα χρόνο! Αυτό που άλλαξε τον τελευταίο χρόνο, είναι ότι μετακινούμαι με αυτοκίνητο, η καθημερινότητα μου είναι κυρίως καθιστική (εργασία), και το περπάτημα που με έσωνε παλιότερα έχει περιοριστεί σε 30' λεπτά ημερησίως το πολύ. Διατροφή λίγο-πολύ, τα ίδια.
Δεν το πιστεύω ότι έχει μειωθεί η ενεργητικότητα μου τόσο πολύ, ότι χωράω σε 2 μόνο παντελόνια από όλη την γκαρνταρόμπα μου (βλέπε κοιλιά)...Έχω σοκαριστεί και δεδομένου του ότι μια ζωή θυμάμαι την μητέρα μου υπερ-παχύσαρκη (ο πατέρας μου ευτυχώς όχι) φοβάμαι μην καταλήξω σαν εκείνη.
Πήρα απόφαση λοιπόν, κομμένα τα αναψυκτικά, τέλος στα μεζεδάκια και τα ουζάκια (είμαι καλοπερασάκιας τρομάρα μου), αύξηση σταδιακά του χρόνου περπατήματος και βλέψεις για χρήση ποδηλάτου αργότερα.
Στόχος μου, τον επόμενο Σεπτέμβρη να έχω σταθεροποιηθεί στα 48-50 κιλά.
Χαίρομαι που σας βρήκα :)
Θα την "παλεύουμε" παρέα