Quote:
Originally posted by STARAKI
έχω παρατηρήσει lessing, ότι σκέφτομαι το φαγητό σε φάσεις που κάθομαι στον καναπέ και βλέπω τηλεόραση, ή αλλους να τρώνε, ή όταν νιώθω ότι στερούμαι τότε σκέφτομαι συνέχεια συνέχεια συνέχεια.επίσης όταν βαριέμαι, όταν νιώθω άσχημη, όταν νιώθω χοντρή, όταν πιστεύω ότι έχω φάει λίγο και κάτι τέτοια. με πιάνουν σε περίεργες φάσεις κρίσεις σκέψεων όπου καταντάει εμμονικό. επίσης το σκέφτομαι, όταν ξέρω ότι πχ θα κοιμηθώ στο σπίτι του φίλου μου, οπότε δεν ξέρω τι ώρα θα ξυπνήσω το πρωί και τι θα φάω. φοβάμαι ότι θα φέρει πολλά από το φούρνο και θα τα φάω όλα ας πούμε. όταν είμαι σπίτι μου τρώω μόνο δημητριακά και έτσι δεν το σκέφτομαι. αλλά αυτός είναι ικανός να φέρει δύο πρωινά για μένα, και μπουγάτσα και κουλούρι ας πούμε και εγώ να μην μπορέσω να αντισταθώ...
Επειδη τα κανω κ εγω ,μεταφραζω:Τρωμε οταν βαριομαστε επειδη δεν εχουμε μαθει να κανουμε κατι οταν βαριομαστε.Το να βλεπουμε τηλεοραση ειναι βολικο κ αραχτο.Σημερα μιλαγα με αυτο το φιλο που εχασε πολλα κιλα κ μου ειπε οτι απο τοτε που πηρε μεταθεση,κ ηταν σε ξενο τοπο κ δεν ηξερε κανενα,οταν βαριοτανε αντι να βλεπει ωρες τηλεοραση,πηγαινε γυμναστηριο.Συνεχιζω:οταν βλεπουμε αλλους να τρωνε.Αυτο σε περιπτωση που εχεις ηδη φαει ειναι αυτοματη συνηθεια.Αν το συνειδητοποιησουμε εκεινη τη στιγμη θα τσεκαρουμε κατα ποσο ειναι πεινα η μιμητισμος η οπτικο ερεθισμα.Ολα αυτα σε περιπτωση που ηδη εχουμε φαει φυσικα.Εγω οταν ειμαι χορτατη κ ειμαι με αλλους που τρωνε παραγγελνω ενα εσπρεσσο.Μετρησε το βαθμο της ΄΄πεινας'' σου.Ειναι απλα οπτικο ερεθισμα.Συνεχιζω:οταν νοιωθεις οτι στερεισαι τι;Αν εννοεις φαγητο,βεβαιως με διατροφες της πεινας θα πεφτεις σε υπερφαγικα.Το ζητημα ειναι να μη στερεισαι γιατι ο οργανισμος δεν αντεχει.Τωρα για το φιλο σου μιλαμε για αγχος.Εξηγησε του οτι στην παρουσα φαση,επειδη δεν μπορεις να αντισταθεις το να σου φερνει τεραστιες μεριδες σε στενοχωρει.