-
Η ζωή δεν έχει βάρος . .
Είμαι 78 χρονών και διαπιστώνω ότι στα χρόνια αυτά έχω καταναλώσει πάνω από 1.000 τόνους νερού,τροφής και αέρα, η χημική σύσταση των οποίων χρησιμοποιήθηκε προσωρινά και επί διαφορετικά διαστήματά για να δημιουργήθουν μαλλιά,δέρμα σάρκα, όστα, αίμα κτλ. πριν να αποβληθεί προοδευτίκα απο τον οργανισμό.Ξεκίνησα με 4 κιλά, μετά προχώρησα στα 35 , μετά στα 85,κάποτε έφτασα 104 κιλά.Μετά έχασα 35 κιλά και αναρωτήθηκα<<Ποιός ήταν αυτά τα κιλά;>> γιατί εγώ υπάρχω ακόμα εδω.Τα 35 κιλά που ξεφορτώθηκα, ήταν 10 φορές το βάρος μου σε σάρκα και οστάπου είχα όταν γεννήθηκα, το 1895.Είμαι σίγουρος πως δεν είμαι το βάρος των τελευταίων γευμάτων που έχω φάει , μερικά ποα τα οποία θα γίνουν μαλλιά που θα κοπούν 1 φορά το μήνα.Αυτά τα χαμένα κιλά οργανικών χημικών ουσιών σίγουρα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΓΩ , ΟΥΤΕ ΕΝΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ.Κάνουμε ένα μεγάλο λάθος ταυτίζοντας το <<εγώ >> και το << εσύ>> με αυτή την εφήμερη και επομένως αισθητηριακά εντοπιζόμενη χημεία...Πολλές φορές 'εχουν ζυγίσει ανθρώπους στη διαδικασιά του θανάτου.Μερικοί καταδικασμένοι απο τον καρκίνο άποροι δεχθηκάν να βαλουν τα κρεβάτια τους πάνω σε ζυγαριά.Η μόνη φανερή διαφορά βάρους πριν και μετά το θάνατο είναι αυτή που οφείλεται στον αέρα που εκπνεέται ή στα ούρα που διαφεύγουν.Η ΖΩΗ , ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ,ΔΕΝ ΖΥΓΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. (απόσπασμα απο το βιβλίο του Λεό μπουσκάλια " Να ζείς , να αγαπάς και να μαθαίνεις.'') (τονίζω πως το βιβλίο δεν έχει ουδε μια σχέση με διάιτες και απώλεια βάρους και κτλ.)
-
πολυ ομορφο κειμενο αληθεια!
-
ναι διαχωρίζει το έγω απο την έικονα ..μακάρι να σταματησούμε να πεφτουμε σ'αυτη την παγίδα.
-
καμμια φορα νομιζω οτι προσπαθουμε να αποστασιωποιηθουμε απο το πως ειναι το σωμα ή γενικα η εμφανιση μας.
οτι ειμαστε το μεσα και οχι το εξω.
οτι το εξω δεν εχει σημασια.
ειναι ετσι ομως?
χωρις το εξω δεν υπαρχει το μεσα.
χωρις το μεσα δεν υπαρχει το εξω.
ΜΑΖΙ πανε αυτα. γιατι να αποστασιοποιηθουμε απο το ενα απο τα δυο?
-
Εάν το σώμα μας είναι το κοστούμι της ψυχής μας τότε μπορούμε να επιλέξουμε την ποιότητα των ενδυμάτων που θα φορούμε.
-
Μέσα-έξω,ποιοτικά ή μη ενδύματα,όλα εμείς είμαστε!
Ας μας αποδεχτούμε,ας συμφιλιωθούμε,ας μας αγαπήσουμε!
-
παιδια δεν ξερω αν η ζωη εχει βαρος....
ξερω οτι εχει ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ!!!