Γεια σε ολους!
Ειμαι μια κοπελα 31 χρονων και αντιμετωπισα την νευρικη ανορεξια στα 27 μου χρονια! Η δικη μου ιστορια δεν ξεκινησε ακριβως απο την εμμονη μου να αδυνατησω!
Ημουν 26 χρονων και μολις ειχα γεννησει το γιο μου, αποφασισα λοιπον να αδυνατησω επισκεπτομενη εναν διατροφολο! Καθε εβδομαδα ακολουθουσα πιστα τη διατροφη. Ετρωγα πραγματικα τα παντα, οτι μου αρεσε, στις ποσοτητες που μου οριζε ο διατροφολογος. Θα πρεπει να ομολησω οτι ηταν και ο ψυχολογος μου γιατι ειχα αρκετα προβληματα με την ζωη μου! Ξεκινησα 87 κιλα και φτασαμε στα 65. Εκει ακριβως ο διατροφολογος μου ειπε "στοπ".
Και σταματησα. Ή ετσι νομιζα. Πιεζομουνα ψυχολογικα πολυ απο το περιβαλλον μου., με αποτελεσμα να ποναει μερα νυχτα το στομαχι μου και να μην μπορω να φαω. Και οταν ετρωγα εστω και ενα κομματακι το εβγαζα. Με τον διατροφολογο ειχα επαφες αλλα σαν παρεα πια. Καποια στιγμη που πηγα στο γραφειο του μου ειπε να μα ζυγισει. Με ζυγισε και ειχα χασει 5 ακομη κιλα. Μου ειπε να σταματησω να κανω διαιτα. Του ειπα πως δεν κανω και μου ειπε πως δεν γινεται να τρωω και να χανω κιλα!
Εφυγα προβληματισμενη αλλα ημουν σιγουρη οτι ετρωγα. Το αποτελεσμα ηταν να πηγαινω σχεδον καθε εβδομαδα στο νοσοκομειο και να με βαζουν ορο. Μου ελεγαν οτι εχω γαστρεντεριτιδα, με ρωταγαν αν κανω διαιτα, αν τρωω και εγω ελεγα οτι τρωω.
Εφτασα τα 58 κιλα. Εδω πρεπει να σας αναφερω οτι εχω υψος 1,67. Στα 58 κιλα ημουν πετσι και κοκαλο στην κυριολεξια. Αλλα ενιωθα καλα με το σωμα μου. Επιασα ενα πρωι τον εαυτο μου να πιανω την λεκανη μου και να χαμογελαω που μπορω και πιανω τα κοκαλα μου και οχι λιπος.
Το στομαχι ομως ποναγε και με βασανιζε, και για να πω την αληθεια μου χαλαγε και ολη την ευτυχια που ενιωθα στα 58 κιλα. Πηγα σε γαστρεντερολογο εκανα γαστροσκοπηση και κολονοσκοπηση. Μου ειπε πως δεν εχω τιποτα απλα μια μικρη γαστριτιδα για την οποια μου εδωσε αγωγη για ενα μηνα. Θα πρεπει να αναφαιρω οτι ειχα και πολλς διαριες, η οποιες οφειλονταν στο συνδρομο του ευαιρεθηστου εντερου. Μου ειπε πως αν δεν περασει ο πονος μετα την αγωγη θα πρεπει να μου δωσει αγχωλητικα γιατι αυτο που εχω ειναι καθαρα ψυχολογικο. Μου ειπε την κλασσικη ατακα "η ζωη ειναι ομορφη" και ξεκινησα την αγωγη. Μετα το τελος της αγωγης ξαναρχισα τα ιδια. Εμετοι, πονοι, διαριες. Εκλεγα και παρακαλαγα το Θεο να ξαναγινω χοντρη, αρκει να περναγε ο πονος. Κατεληξα στο κεντρο ψυχικης υγειας να μιλω με εναν ψυχιατρο. Ειπα: "Εγω δεν ηρθε εδω γιατι ειμαι τρελη ή γιατι εχω κατι, εγω ηρθα εδω για να μου δωσετε κατι να περασει ο πονος". Εκεινος μου μιλησε για την νευρικη ανορεξια και μου ειπε πως δεν ηταν τοσο απλα τα πραγματα.
Παρετηθηκα απο τη δουλεια και εφυγα απο τον αντρα μου. Πηγα στους γονεις μου και με φροντισαν σαν να ημουν μωρο. Πηγα και σε ψυχολογο 3 μηνες η οποια με βοηθησε παρα πολυ.
Περασαν πολυ μηνες για να αποδεχτω οτι εχω ανορεξια και τωρα ολα αυτα μου φαινονται σαν ενα ονειρο. Πιστευω οτι αυτο που με νοηθησε να ξεφυγω ηταν και καποιες θεραπειες με ορμονες που εκανα λογο καποιου γυναικολογικου προβληματος. Τα χαπια εκεινα μου ανοιγαν την ορεξη. Ηθελα δεν ηθελα ετρωγα.
Δυστηχως αυτη τη στιγμη παχυνα παρα πολυ 77 κιλα. Θα ηθελα να χασω μερικα πιο πολυ για να μην επιβαρυνω τη μεση μου και για την υγεια μου. Ομως φοβαμαι. Σκεφτομαι πως θα ηταν καλο, απλως να τρωω υγειηνα και σε μικροτερες ποσοτητες και να μην ακολουθησω ενα προγραμμα που ισως να με πνιξει.
Νιωθω τυχερη που ξεφυγα και ατυχη που δεν εχω στη ζωη μου ανθρωπου που να με βοηθανε να ειμαι ηρεμη και ευτυχησμενη...
Ομως αυτο που εμαθα ειναι οτι εχω εμενα και οσο εχω εμενα δεν πρεπει να φοβαμαι τιποτα! ;)