Καινούρια στη συναισθηματική υπερφαγία...
Γεια σας! Βρήκα τυχαία το site και διάβασα πολλά ενδιαφέροντα... Ήθελα να γράψω κι εγώ τη μικρή(σε σχέση με άλλες) εμπειρία μου με τη διατροφική υπερφαγία που έχω...
Καταρχήν, είμαι 23ετών και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το βάρος μου. Βασικά μέχρι τα 17 ήμουν αρκετά αδύνατη κ ως φοιτήτρια πήρα 2-3 κιλά, φυσικά τρώγοντας, αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια, καμία σχέση με διαταραχές. Πάντα μου άρεσαν τα γλυκά και αρτοσκευάσματα κ γενικά τα προτιμούσα απτο κανονικό φαγητό. Έτσι κι αλλιώς, από φαγητά πολύ λίγα έτρωγα, κι αυτά τηγανιτά, κρέμες γάλακτος κτλ, καθόλου σαλάτες κ λαχανικά! Η αλλαγή στη διατροφή για μένα έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, που άρχισα να ασχολούμαι πιο συστηματικά με τη γυμανστική (προπονήσεις με βάρη) για να αλλάξω το σώμα μου. Είχε αρχίσει να μη μου αρέσει αυτό που έβλεπα, γιατί πλέον μεγάλωσα κ δεν είχα επίπεδη κοιλιά κ αδύνατα πόδια όπως στο λύκειο!Ήθελα όμως να νιώσω πιο όμορφα με το σώμα μου. Παράλληλα λοιπόν με τη γυμναστική έπρεπε να αρχίσω κ διατροφή προσεγμένη, ώστε να δω αποτελέσματα. Αφού έψαξα πάααααρα πολύ περί διατροφής, άρχισα πρόγραμμα με μετρημένες ποσότητες, φαγητά στεγνά μαγειρεμένα κ σαλάτες, λαχανικά, πράγματα που ποτέ δεν έτρωγα, αλλά δε με ένοιαζε κι όλας να τα τρώω. Το πρόβλημά μου ήταν μόνο τα γλυκά κ απαγορευμένα!
Μέχρι τώρα, έχω περιόδους που τηρώ τη διατροφή (με μικρές παρασπονδίες που κ που) κ περιόδους που με πιάνει η υπερφαγία... Που σημαίνει ότι τρώω ένα γλυκό κ μετά δεν μπορώ (ή δεν θέλω; ) να σταματήσω και τρώω πολλά μαζεμένα, ίσως και για μέρες ολόκληρες! Δεν κάνω εμετούς, παρόλο που μερικές φορές θα το ήθελα, για να ησυχάσω από το πρήξιμο, αλλά δεν μου έρχεται να κάνω εμετό κ παίρνω κανένα ζαντακ να χωνέψω!
Αυτά τα επεισόδια άρχισαν από το καλοκαίρι. Κάποια στιγμή πριν λίγο καιρό νόμιζα ότι είχα βρει την αιτία κ λύση, αλλά τελικά ξανακύλησα... Κι ένιωθα τόσο σίγουρη κ δυνατή, αλλά δεν....
Δε ξέρω τί άλλο να σας γράψω! Είναι τόσα πολλά που θα θελα να πω για το πως νιωθω... Σε σας, που θα με καταλάβετε! Το σίγουρο είναι ότι θέλω να ξεφύγω από αυτό κ να μην πάω προς τα χειρότερα...:shocked2: