Αύριο τελειώνω την 5η εβδομάδα δίαιτας (με το σύστημα των πόντων του weight watchers).
Οι πρώτες τρεις εβδομάδες απέδωσαν ικανοποιητικά αποτελέσματα (θα το δείτε και στο τικεράκι μου).
Η τέταρτη εβδομάδα τίποτε, τα κιλά στάσιμα.
Είπα δεν πειράζει, χαλλλαρά, είχα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα, βγήκα δυο φορές εκτός ορίου πόντων, τσάκισα και το καθημερινό μου ωράριο με κρίσεις αϋπνίας κοκ
Δεν αγχώθηκα δηλαδή και συνέχισα κανονικά.
Αύριο όμως τελειώνει και η πέμπτη μου εβδομάδα κι έτσι ζυγίστηκα σήμερα, ελπίζοντας να δω έστω και 200 γραμμάρια λιγότερα. Αμ δε!
Η ζυγαριά εκεί, κολλημένη στα 80. Βέβαια δεν πήγε ούτε πάνω ευτυχώς, αλλά έχω κολλήσει.
Κι εντάξει, το φαινόμενο "πλατό" το περίμενα, αλλά όχι τόσο γρήγορα.
Θυμήθηκα τώρα καθώς γράφω κάτι που μου έλεγε παλιά μια φίλη που ήταν ισόβιο μέλος των weight watchers, ότι συνήθως έχουμε πλατό ανά πεντάδα κιλών, με αυτά της δεκάδας να είναι τα πιο... πεισματάρικα.
Δηλαδή, αν ξεκίνησες ας πούμε τη δίαιτα στα 89 κιλά, θα βρεις το πρώτο πλατό στα 85, θα "ξεκολλήσεις" σχετικά γρήγορα, αλλά το επόμενο πλατό που θα βρεις στα 80 κιλά, θα είναι δυσκολότερο.
Εγώ απ' όσο θυμάμαι απ' τον εαυτό μου στο παρελθόν, πλατό μου συνέβαινε αρκετά αργότερα, στον 2ο μήνα προς το τέλος του.
Τι να πω, δεν ξέρω...
Εσάς σας έχει συμβεί ή σας συμβαίνει κάτι ανάλογο;