κόλλημα στην αναβλητικότητα
Γειά σας,
Από χρόνια η βασική μου φυγή από τα προβλήματα της πραγματικότητας έχει γίνει η αναβλητικότητα. Δηλαδή: Αναβάλλω τις δουλειές μου μέχρι τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν, φιλίες, κοινωνικές σχέσεις, επάγγελμα, προσωπική ζωή, υγεία. Αυτό γίνεται γιατί έχω αναπτύξει ένα μηχανισμό φυγής από τα βασικότερα προβλήματα που έχω, δηλαδή ένα αρκετα κατεστραμμένο οικογενειακό περιβάλλον. Τον μηχανισμό φυγής αυτόν τον χρησιμοποιώ αυτοκαταστροφικά, με αποτέλεσμα να μένω εγκλωβισμένος σε έναν κύκλο άγχους.
Αυτον τον καιρό το πρόβλημα περνά μια όξυνση, στην οικογένεια: Ο αδελφός μου μόλις επιβίωσε υπερδόση ηρωίνης που τον έφερε σε κώμα αρκετά κοντά στον θάνατο, και επέστρεψε στο σπίτι μετά 10 μέρες Ερυθρό σταυρό και 15 μέρες Ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί. Έχει διαγνωσθεί διπολικός και πέρνει αντιψυχωσικά και αντικαταθλιπτικά για σταθεροποίηση. Είναι στην ανάρρωση οπότε μένει σπίτι κλεισμένος στο δωμάτιο όλη μέρα. Ανησυχώ μήπως αυτό τον κυλήσει στην κατάθλιψη και από εκεί σε επανάληψη της χρήσης ή σε επικίνδυνη συμπεριφορά κ.ο.κ. Προσπαθώ να του κάνω παρέα όσο μπορώ, να τον παρωτρύνω να βγαίνει έξω έστω και για βόλτα, όμως δεν έχω την δύναμη να περνάω μαζί του όλο Οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτην την κατάσταση είναι νοσηρή ατμόσφαιρα στο σπίτι των γονέων, όπου και μένουμε.
Στο μυαλό μου καταλαβαίνω ότι έχω λόγους να μην μπορώ να συγκεντρωθώ εύκολα, αλλά όμως υπάρχουν και οι αντικειμενικές ανάγκες του επαγγέλματος που δεν μπορώ να αγνοώ. Με τον ένα τρόπο ή τον άλλο θα αντεπεξέρθω άλλη μια φορά. Όμως γράφω εδώ για να μοιραστώ την εμπειρία και να ακούσω σχόλια, στην ελπίδα ότι ο διάλογος ίσως βοηθήσει.
α