Quote:
Originally posted by joanna1991
αγαπητη φιλη βικυ,
το θεμα που εθιξες περι σχεσεων μεταξυ πατερα και κορης ειναι κατι που καιει και μενα..η δικη μου λοιπον αποψη δεν επικεντρωνεται τοσο στο θεμα των κιλων γιατι και γω αντιμετωπιζω προβληματα με το βαρος μου εδω και πολλα χρονια,αλλα γενικοτερα στη σχεση που εχω εγω με τον πατερα μου..αρχικα,να σου αναφερω οτι οι γονεις μου ειναι χωρισμενοι εδω και τεσσερα χρονια και εγω μενω με την μητερα μου.ο πατερας μου λοιπον,απο τη στιγμη που εφυγε απ'το σπιτι μας εκοψε καθε γεφυρα επικοινωνιας ειχαμε χτισει (η καλυτερα ειχα προσπαθησει εγω να χτισω).για παραδειγμα,με επαιρνε τηλεφωνο σπανια,δεν μου σταθηκε σε πολλα προβληματα που ειχα μεσα στην εφηβεια,δεν με πηρε ποτε να παμε για ενα καφε και να μου πει πεντε κουβεντες για να πορευτω στη ζωη μου..αλλα η αληθεια ειναι οτι ηταν παντοτε ετσι,ακομα και οταν ημουν πιτσιρακακι ποτε δεν με πηρε να παμε να παιξουμε καπου μαζι,τσαντιζονταν και νευριαζε καθε φορα που καθοταν να με βοηθησει στα μαθηματα (κ πιστεψε με αυτο συνεβαινε σπανια) και πολλα πολλα αλλα..το αποκορυφωμα δε ηταν η σταση που κραταγε απεναντι μου καθε φορα που εμφανιζοταν καποια γυναικα στη ζωη του..με εγραφε σε απελπιστικο βαθμο.ακομα και τωρα που ειμαι φοιτητρια στην επαρχια με παιρνει τηλεφωνο 2 φορες την εβδομαδα και θα μιλησουμε παραπανω μονο αν τον παρω εγω..βεβαια,θα μου πεις οτι πλεον που μεγαλωσα δεν ειναι ευκολο να εχει μια στενη σχεση μαζι μου γιατι δεν μπορουμε να συζητησουμε καποια πραγματα καθως σαν πατερας δεν μπορει να τα δεχτει ευκολα,αλλα το προβλημα αυτο διαιονιζεται αφου αυτη η κατασταση συνεχιζεται και με τον μικρο μου αδερφο,που θα κλεισει τα 12 σε λιγους μηνες..και σε ρωταω λοιπον,αυτος ο πατερας που παντοτε νοιαζοταν να δουλευει και να φερει λεφτα μεσα στο σπιτι για να μας ικανοποιησει τις υλικες αναγκες,πως μπορει να αντιληφθει οτι ενα παιδι δεν θελει τα χρηματα του αλλα τον ιδιο?τωρα οσον αφορα το θεμα των κιλων,ο δικος μου ο πατερας απο τη στιγμη που παχυνα υπερβολικα (γιατι παντοτε ειχα τα κιλακια μου καθοτι ειμαι νταρντανα) ποτε δεν με επιασε να μου πει "παιδι μου κανεις κακο στον εαυτο σου με αυτο το πραγμα"..δεν ξερω βεβαια αν θα ηθελα να συζητησω ενα τετοιο θεμα με τον πατερα μου,αλλα σιγουρα η παντελης απουσια στηριξης και ενδιαφεροντος με ποναει αφανταστα..ειναι ενα λεπτο ζητημα αυτο που εθιξες αλλα η αποψη μου με λιγα λογια ειναι πως τα παιδια δεν εμφανιζονται ως δια μαγειας,ουτε γινονται απο εναν μονο ανθρωπο,κατ'επεκταση λοιπον,στην διαπαιδαγωγηση τους και στο μεγαλωμα γενικοτερα πρεπει να συμμετεχουν και οι δυο γονεις,διαφορετικα θα φτασουμε στο σημειο που εφτασα εγω:να αισθανομαι πληγωμενη και μην θελω να εχω παρτιδες με τον πατερα μου πλεον.
θεωρω πως,λυση ουσιαστικη δεν υπαρχει απο τη στιγμη που του εχεις μιλησει για τη σταση του και δεν καταλαβαινει ωστε να την διορθωσει.οποτε,εγω αν ημουν στη θεση σου θα εκοβα επαφες μαζι του,οσο πολυ και αν με πληγωνε αυτο. ελπιζω να σε βοηθησα με καποιο τροπο :)
Συμφωνώ τοσο πολύ με αυτά που λες! Πραγματικά, τα παιδιά έχουν ουσιαστική ανάγκη και απο τους δυο γονείς. Το πρόβλημα στο να απομακρυνθώ έγκειται κυρίως στο οτι ενώ δεν μου έχει προσφέρει κατι ουσιαστικό και σαν προσωπικότητα και πρότυπο στη ζωη μου είναι ανυπαρκτος, δεν "μου παει η καρδια". Σε αντίθεση με σένα είμαι μοναχοπαίδι. Ο άνθρωπος αυτος λοιπον, ζει μονος σήμερα, με τον ιδιο απλοικο χαρακτήρα, την ίδια ήπια ιδιοσυγκρασία, την ειρωνική διακριτικότητα. Δεν μου τηλεφωνεί παρα μόνο εαν τον πάρω εγώ -για να μην ενοχλήσει όταν ειμαι σπιτι και ακουει η μαμα-. Αυτος ηταν ενας κωδικας μεταξύ μας για την περιοδο του διαζυγίου κατα την οποια η μητερα μου με την απλη αναφορα του ονόματός του είχε περιεργα ξεσπασματα. Δεν εμπλεκεται ουτε στις σπουδες μου, ουτε σε θεματα υγιείας ούτε σε τιποτα. Δε ρωταει δεν απανταω. Εκτός και αν του τα εκθέσω, ακριβώς όπως θα τα εξέθετες σε εναν απλοικο παππου ή γιαγια. Και το λεω αυτό γιατί η απάντησή του ΠΑΝΤΑ είναι: δεν ξερω κουκλα μου. ό,τι νομιζεις καλυτερο για σένα. ο μπαμπακας δεν έχει τιποτα άλλο στη ζωη του απο σενα και θέλει το καλό σου. Πάντα ετσι. Απο τα παιδικα μου χρόνια ως και σημερα στα 22 μου.