ειναι δυνατον να παραμεινουν τα θετικα συμπτωματα της σχιζοφρενειας 4 χρονια ?
καλησπερα..
Αδελφικος φιλος απο τη πολη απο την οποια καταγομαι..ανθρωπος που ξερψ χρονια κ τωρα ειναι 28 ετων αντιμετωπισε οξεια αγχωτικη διαταραχη πρωτη φορα στα 22 του.. Και λεγοντας αγχωτικη διαταραχη μιλαμε για πανικους, ιδεοψυχαναγκαστικα οπως 50 φορεσ πλυσιμο χεριων, ιδεοφοβιες, συνεχεις εξετασεις μηπως εχει καποια αρρωστεια κλπ.. μαλιστα εφτασε σε σημειο νευρικης παραλυσης.. ειναι στην υστερικη νευρωση αυτο το συμπτωμα κ λεγοντας παραλυση.. να παραλυσει ενα ακρο του κ οι γιατροι να του λενε πως δεν υπαρχει οργανικο προβλημα κ να επιμενει να μενει ξαπλα.. τελικα αυτα τα αντιμετωπισε κ σηκω8ηκε στα ποδια του..
Θελω να προστεσω πως μιλαμε για εναν ανθρωπο πανεξυπνο.. απο επαρχια καταγομαι.. ειχε μεταλεια σε αθλητισμο, μπηκε πρωτος στη νομικη αθηνων κλπ..
ε εκει που συνεχιζε τις σπουδες αφου ξεπερασε τη νευρωση,τις φοβιες κλπ, επαθε οξυ ψυχωσικο επεισοδιο, παρατησε σπουδες κ οι δικοι του τον πηραν στην γενετειρα του..
και οτι περασε βαρυ ψυχωσικο επεισοδιο το εμαθα απο τον δικο μου ψυχιατρο.. γιατι ο ιδιος δεν αναφερ8ηκε ποτε στο τι του συνεβη στα 24 και τα παρατησε κ εφυγε απο αθηνα..
σε μια κουβεντα μας "προδω8ηκε" πως γνωριζει τον ψυχιατρο (ο οποιος ψυχιατρος μου βρισκετε θεσσαλονικη-καμια σχεση ουτε με α8ηνα ουτε με την επαρχια που καταγομαι)
ε ετσι ρωτησα το ψυχιατρο μου κ μου ειπε για το ψυχωσικο επεισοδιο που περασε.. οπως κ πως ηταν συνεργασιμος καπιο διαστημα αλλα μετα ολα τα ανελαβε η αδερφη του..
και την αγωγη κρυφα την επερνε.. δεν εχει ιδεα πως ηταν χρονια σε αντιψυχωσικα κ ειναι ακομα.. δε παραδεχετε τιποτα
Συγκηριακα ειμαι στη γενετειρα μου εδω κ 2 μηνες..παω κ ερχομαι κ κανουμε παρεα, κ μου λεει οτι στα 24 του του συνεβη ενα μεγαλο σοκ (που δε το χει πει σε κανεναν-φανταζομαι την περιγραφη τςν ακουστικων οπτικων και παραπανω αιστησεων που βιωσε..)
Μαλιστα τον εριξε στο κρεβατι εκανε αποπειρες με υπερβολικη δοση λεξοτανιλ.. (αυτα μου τα πε ο ιδιος χωρις να παραδεχτει πως περασε ψυχωση)
Απλα με ποναει το εξης.. αναφερει συνεχια πως καθε μερα ζει κατι χειροτερο απο το 8ανατο,,, τον πιανει λεει 1-2 φορες τη μερα κ λεει δεν ειναι στανταρ ποτε τον πιανει.. τι ωρες κλπ
Μαλιστα τον πιανει κ εξω κ απλα καθετε σιωπηλος.. τον εχι πιασει κ ενω ειμαστε μαζι κ το καταλαβα.. μου το εμπιστευτηκε κ λιγο αργοτερα..πως πριν λιγη ωρα "εζησε το κακο"
σιγουρα μιλαμε για σχιζοφρενεια.. κ σιγουρα ειναι σε αγωγη εν αγνοια του ακομα.. εχει τρεμουλο χεριων, απλανες βλεμα.. τικ ανοιγοκλεινει τα ματια..βραδυκινησια.. ξηροστομια..
κ τρεμουλο στα ποδια εχει κ γενικους σπασμους πιο σπανια.
Αυτο που θελω να ρωτησω.. επειδη του δινουν αγωγη εν αγνοια του.. ειναι δυνατον να μην υποχωρησουν οι παραισ8ησεις? μηπως του δινουν λαθος αγωγη? διαβασα πως τα θετικα συμπτωματα υποχωρουν στη σχιζοφρενεια..
Αυτα για τις κρυφες αγωγες τα εμαθα απο το γιατρο μου.. ο οποιος τωρα δε τον παρακολου8ει.. μεχρι κ πριν ενα χρονο ηταν ασ8ενης του (τον περισσοτερο χρονο μαλιστα μεσω της αδερφης του..μιας κ αυτος ποτε δε παραδεχτηκε πως εχει σχιζ)
Οι λειτουργιες του ειναι τελειος ακυρες.. ολοι τον αντιμετωπιζουν σαν το παιδι θαυμα που εχει "μουρλα8ει"..
αυτος δε παιρνει χαμπαρι τιποτα βεβεα.. μιλαμε για πολυ καλοπροεραιτο ανθρωπο , εξυπνο ,ευγενικο κλπ
Ολη μερα ειναι εξω.. αλλαζει μονος του τη μια καφετερια μετα την αλλη, καπνιζει το ενα τσιγαρο μετα το αλλο, κ μου λεει συνεχεια με πονο ψυχης πως το ονειρο του ηταν να τελειωσει αλλα τον τρωει αυτο που παθε στα 24.. κ οταν τον ρωτησα αν το βιωνει κ σημερα.. λεει πως το βιωνει αλλα κανει τα παντα να το ξεχνα βγαινοντας εξω ολη μερα..
συγκρητικα με παλαιοτερα διακατεχεται απο μια ανωριμοτητα.. μωρουδιζει.. φανταζομαι κ αυτα στα της ασθενειας θα ναι..
Ειναι δυνατον να βιωνει το "σοκ¨" κα8ημερινα ? δε πρεπει να χαν υποχωρισει τα θετικα συμπτωματα?
επισης μιλαει δυνατα, και κατι που εχω παρατηρησει..
κοιταζετε στους κα8ρευτες των καφετερειων συνεχεια.. επιλεγει μερος με καθρευτες και καθετε εκει.. κ οταν τον ρωτησα γιατι το κανει..
μου ειπε γιατι το προσωπο του"ασχημενε" κ "γερασε" κ αναφερ8ηκε συγκεκριμενα στα ματια
¨μου αλλαξαν τα ματια" κ επεμενε πως δεν ειναι ιδεοληψια.. μεγαλωνοντας αλλαξανε
αντε βγαλτε ακρη τωρα
ευχαριστω προκαταβολικα. :)